Forfatter i såpeland

«All my children» er en av USAs mest populære såpeserier. Nå har en av seriens mest populære rollefigurer gitt ut bok. På ordentlig.Kendall Hart er en av USAs mest populære såpefigurer, og er med sin trailerpark bakgrunn og sitt nå svært fremgangsrike liv, en inspirasjon for kvinner over hele USA. Da Kendall Harts mann, mr. Hart, plutselig og på ekte såpemystisk vis, forsvant for noen måneder siden, bestemte hun seg for å forsøke å skrive seg ut av fortvilelsen. Den fremadstormende og vakre forretningskvinnen skrev i løpet av noen uker boken «Charm» og lanserte boken med høyt hevet champagneglass i liksom-byen Pine Valley. Samtidig ble boken lansert helt på ordentlig i samtlige bokhandlere i hele USA.

«Charm» har til nå solgt over 100.000 eksemplarer og ligger på 13. plass på New York Times bestselgerliste. Forlaget Hyperion er et søsterselskap til den Disney-eide tv-kanelen ABC, og er forlaget som står bak utgivelsen.
Navnet på den som egentlig har skrevet boken holder ABC foreløpig tett til brystet.

Som mor så datter Selv om fenomenet fremdeles er noe ukjent i Norge, er det ikke første gang i den såpeglade nasjonen USA at rollefigurer fra en såpeserie har tatt skrittet ut i virkeligheten med stort hell. Allerede i 1997 ga Kendall Harts mor, Erica Kane (som spilles av såpedronningen Susan Lucci), ut sin egen roman «Having it all».

CBS har også gjort noe av det samme for sin såpe "Guiding Light". I 2002 ga de ut boken «Loreleis guiding light: an intimate diary». Boken var dagboknotatene til en karakter som hadde vært ute av serien en stund, men som nå var tilbake. Dagboken fortalte i detalj hva Lorelei hadde bedrevet mens hun var av skjermen og serien gikk sin vante gang. Også serien «As the world turns» har gitt ut bøker om sine karakterer.