Første Young Lions Media til Italia

Et italiensk team vant historiens første Young Lions Media. Det norske teamet (bildet), som egentlig skulle ha konkurrert i Print, nådde dessverre ikke opp i konkurransen.

8517 db2f7 original

Etter 24 timers intens planning var Young Lions Media i havn. Vinnerne fra Italia ble kåret etter en dags presentasjon og juryering, og det var en tydelig imponert jury som presenterte de tre vinnerne. Opprinnelig skulle det bare deles ut gull i kategorien, men etter alle presentasjonene var det klart at nivået var så høyt blant de konkurrerende teamene at juryen ønsket å premiere flere. De delte derfor ut sølv til Tyskland og bronsje til USA. I tillegg til gull, sølv og bronsje fikk Japan honnør for en spesielt god idé under pressekonferansen.

Litt skuffa Lars Kristian Harveg og Jonas Grønnern vant printkategorien i årets Norske Young Lions, men fikk en snau uke etter at seieren var et faktum beskjed om at de ikke kunne konkurrere i Print i Cannes allikevel. Representant for Cannes i Norge, Capa ved Espen Henriksen, uttalte til KF for noen uker siden at uteblivelsen av deltakelsen i Print skyldtes en «mix-up» mellom dem selv og Cannes, men understreket at han ikke så helt den store dramatikken i at Norge uteble fra Print kategorien i Young Lions for tredje år på rad.

Det norske Print-teamet fikk allikevel anledning til å konkurrere i årets nye Media-kategori, og har de siste tjuefire timene vært innelåst i en liten mediabu vegg i vegg med noen av verdens beste unge plannere.

– Det har vært spennende på en litt annen måte enn det vi trodde det skulle bli før vi kom ned. Vi var litt usikre på hva dette egentlig var, så vi har vært litt spente. Det har vært morsomt å prøve seg på noe annerledes også. Det er gøy med noe nytt, men det er klart det var en litt annen oppgave enn det vi kanskje er best på. Det merket vi litt etterhvert, sier Jonas Grønnern til KF.

– Når jeg tenker meg om, så føler jeg vel at vi var meldt opp i hundre meter sprint, men endte med å delta i moderne femkamp. Lærerikt og gøy, men ikke helt det samme, avslutter han.