Førti reklamefrie år

Staten Vermont har vært fri for utendørsreklame langs veiene i nærmere førti år. Det meste tyder på at forbudet er kommet for å bli.Loven mot reklame langs veiene ble vedtatt i 1968, og tilskrives i hovedsak politikeren Ted Riehles glødende engasjement for en reklamefri veiopplevelse.

Uestetisk og forstyrrende Riehles lovforslag i 1968 møtte massiv motstand hovedsaklig fra de mange bøndene i området, som kunne tjent gode penger på å leie ut plass til annonsørene. Riehle som selv var en vellykket forretningsmann fra New York hadde i utgangspunktet ikke andre argumenter enn at han fant reklamen uestetisk og forstyrrende, og det er hans vinnende vesen som visstnok er årsaken til at han til slutt fikk støtte for forbudet.

– Min svigerfar tok seg bryet med å personlig overbevise så mange som overhodet mulig om fordelene ved et slikt forbud, forteller Helen Riehle til Vermont Radio. Hun hevder at mange i dag forbinder Vermont med nettopp uberørt natur.

En av fire I 1968 var staten den første som innførte et slikt forbud, og i dag, førti år senere er Vermont en av fire amerikanske stater som har et slikt totalforbud mot veireklame. Mye tyder på at forbudet har kommet for å bli.


Annonse: