Fra Anti til designbyrå i Haugesund

Eric Amaral Rohter, tidligere assiterende kreativ leder i Anti Bergen slår seg sammen med den tidligere kreative lederen i skokjeden Mani, Cecilie Larssen Lønning. Sammen danner de Larssen & Amaral.

75559 49fcd original
Cecilie Larssen Lønning og Eric Amaral Rohter. Foto © Larssen & Amaral

Ifølge Larssen & Amaral skal byrået tilby designtjenester som visuell kommunikasjon, merkevarebygging, trykte og digitale medier, samt miljødesign.

Cecilie Larssen Lønning har sin utdanning fra Norge og Australia, og har tidligere jobbet i byrå, men har de siste fire årene jobbet inhouse som kreativ leder for den norske skokjeden Mani. Her har hun vært med på å bygge opp og forme kjedens profil og butikkonsept, og hun har jobbet med alt fra identitet, kampanjer og sosiale medier, til retail og interiørdesign.

– Vår designtilnærming i Larssen & Amaral handler om å koble et internasjonalt perspektiv med skandinaviske designprinsipper. Vi ønsker å skape fremtidsrettet, tidløst design, med en minneverdig personlighet som kommuniserer tydelig og effektivt, sier Larssen.

Store ambisjoner

Eric Amaral Rohter er tidligere assisterende kreativ leder hos ANTI Bergen. Han er opprinnelig fra USA, men har bodd og jobbet i Norge de siste fem årene. I Bergen har han jobbet med kunder som Festspillene i Bergen, Media City Bergen, Bergens Tidende og Acapo.

– Etter å ha levd og jobbet både i utlandet, samt Oslo og Bergen, ser jeg frem til å flytte til en ny by, med et lite team, og nye omgivelser. At vi «skalerer ned» endrer ikke våre ambisjoner. Haugesund vil være vår base, for i dag kan man jobbe fra et skrivebord hvor som helst i verden. Vi er spent på hva fremtiden bringer, sier Amaral Rohter, som i 2015 ble kåret som en av Young Guns av Art Directors Club .

Da han i forfjor deltok i Young Lions Design, og ANTI Bergen samtidig vant Grand Prix for designet til Festspillene, var det han og kollega Sindre Holm som gikk på scenen og tok i mot den høythengende statuetten på vegne av byrået, som de eneste til stede i byen.

Han har også fått anerkjennelse fra The One Show, European Design Awards, Visuelt, Gullblyanten og Merket for god design.