Fra nyansatt til daglig leder på seks måneder: Sanda Zahirovic overtar sjefsrollen i Heydays

Sanda Zahirovic tiltrer som ny daglig leder og er allerede i gang med å definere en ny designstandard.

DSCF2509
Sanda Zahirovic. Foto: Heydays

– Jeg er ydmyk og stolt over å få muligheten til å lede Heydays inn i en ny og spennende æra. Heydays har gjennom 15 år bidratt til å forme bransjen vi er en del av, og nå ønsker jeg at vi igjen skal utfordre oss selv, kundene våre og bransjen på hvordan vi kan definere en ny retning for design som setter mennesker i sentrum og tar deres behov på alvor, sier ny daglig leder i Heydays, Sanda Zahirovic.

Sanda Zahirovic startet i Heydays i august 2021 i en nyopprettet stilling som strategidirektør. Hun kom da fra rollen som strategisk rådgiver i Snøhetta og har jobbet med merkevarer som Wikipedia, Net-A-Porter, Bergens Tidene, Stavanger Aftenblad og Hennig-Olsen. Hun har tidligere erfaring fra ANTI, Tom Wood, Melvær&Co og en rekke byråer i London, der hun også har studert.

Utfordrer merkevarer til å ta menneskets behov mer på alvor

Heydays etterlyser at flere anerkjenner sitt ansvar og tenker langsiktig når man utvikler designløsninger.

– Som designere og kreatører har mange av oss bidratt til design og kommunikasjon som negativt utnytter menneskelig adferd. I dag lever vi i en overveldende og støyende verden, og vi ser hvordan bevisste forbrukere både ber om og trenger et skifte. Heydays har det siste året gått i seg selv og sett på hvordan vi kan ta ansvar og besvare dette behovet. Det er viktig for oss å ha en åpen dialog med kundene våre om hva verden trenger, hva mennesker trenger og hva selskapene deres er i stand til å levere på. På den måten prøver vi å skape merkevarer og produkter som bidrar til et sunnere og mer bærekraftig samfunn. Vi jobber med en ny standard for design, med andre ord, sier Zahirovic.

Vil bidra til å skape en bedre verden

– Ny teknologi og det digitale skiftet skaper et hav av muligheter, men også en rekke utfordringer knyttet til menneskelig samhandling, sosiale relasjoner og mental helse. Her vil vi bidra til å skape en bedre verden fra vårt ståsted!, sier medeierne i Heydays, Thomas Lein og Ida Bentsen.

– Vi ser et stort skifte i markedet, og spesielt internasjonalt. Det er en spennende tid hvor design, brukt riktig, kan bidra til å skape en bedre hverdag for flere. Da Sanda kom inn i byrået i høst som en komet med en enorm drivkraft og skaperglede, var vi i støpeskjeen av vår nye visjon. Erfaringene og kunnskapen hennes har rigget oss så vi kan gjennomføre ambisjonene våre for selskapet. Hun er rett person til å ta Heydays til neste kapittel og iverksette våre felles tanker for fremtiden.