«Fritt vilt II» godkjent av kritikerne

Anmelderstanden gir heder til regissør Mats Stenberg for en håndsverksmessig solid oppfølger til Roar Uthaugs fjellslasher.

8002 bf767 original
8003 837ef original
8003 837ef original
8004 76df9 original
8005 df6ca original
8006 7c823 original
8007 6c7e6 original
8008 601e5 original
8009 dd3aa original

Regissør Roar Uthaug har overlatt registolen til langfilmdebutant Mats Stenberg for oppfølgeren «Fritt vilt II». Om vi skal tro filmanmelderne i de største norske avisene viser han seg å være en bra erstatning. Anmelderne legger seg stort sett på terningkast 4.
– Dialogen glir bedre og historien er mer gjennomarbeidet, men byr på fint få overraskelser hinsides en håndfull effektive «bø!»-sekvenser. Utgangspunktet minner ikke så rent lite om «Halloween II» (1981), og alle sykehusskrekkfilmene som kom etter den. Ikke overdrevent original, men en proff pakke, skriver Dagsavisens Espen Svenningsen Rambøl, og gir filmen karakter 4.

Vegard Larsen i Dagbladet mener Stenerg er sjangertro og at filmen er gjennomarbeidet og godt utført.
– Den norske naturen viser seg nok en gang som skapt for skrekkfilmens lumskhet og det filmatiske uttrykket blander reklamefilmestetikk med håndholdt grums. Med andre ord, filmen holder det den lover, skriver han. Også Larsen gir 4 i karakter.

Vil skremmes mer Anmelderveteran Per Haddal i Aftenposten skryter i likehet med alle andre av håndverket, men ønsker seg mer grøss.
– Vi jages rundt av et nervøst kamera. Klippet er kjapt. Foto, musikk og lyddesign fremtrer som oppfinnsomt og effektfullt. Spesialeffekter og stunts er både påkostede og spretne. Regien holder stort sett trøkket oppe, men har litt for sterk hang til reklameeffekter. (…) Den store svakheten er at leken paradoksalt nok ikke går på livet løs, tross spektakulære drap. For mentaliteten er så merkelig ubekymret og unevrotisk. Fritt vilt er laget i et trygt land. Og da er det ikke lett å skremme. Ikke på alvor.

Øyvor Dalan Vik i Dagens Næringsliv fremhever også det solide håndverket, samtidig som også hun etterlyser mer å bli redd av.
– Skulle man pirke på noe, må det være at denne gangen kjenner vi faren på et annet plan. Den vage truselen er som regel mer skremmende enn den konkrete. Men ellers er «Fritt Vilt II» genren moden, og vel så det.