Fullt hus på She Conference

Søndag 8. mars var det fullt hus på Latter, da She Conference ble arrangert for første gang. Temaet for dagen var kvinnelig entreprenørskap, ledelse og innovasjon. Og ikke minst: Utdelingen av prisen She 2015.

58063 8aaf8 original
Vinner av She 2015 Hanne Serine Finstad (t.v.), delt ut av statssekretær Dilek Ahyan og juryleder Marit Gogstad. Foto: Christian Purcell

De 500 publikummerne som hadde møtt opp på Latter på Aker Brygge ble ledet gjennom programmet av Dora Thorhallsdottir, som introduserte en rekke engasjerte forelesere. På scenen var blant annet Anne-Sofie Risåsen (Capgemini), Ingeborg Volan (NRK) og Gaute Engbakk (Gambit).

Hyllest til Finstad

Kvelden ble avsluttet med utdeling av prisen She 2015, der vinneren ble beskrevet som en kvinnelig entreprenør som tenker stort og har stor gjennomføringsevne, er en god rollemodell og en inspirator for sine omgivelser. Valget falt på Hanne Serine Finstad (Forskerfabrikken), som kan smykke seg med tittelen She 2015. Prisen ble delt ut av statssekretær Dilek Ayhan (Nærings- og fiskeridepartementet) og juryleder Marit Sagen Gogstad (Sandefjord Næringsforening).

Blant 42 nominerte bestod pallen også av Anniken Fjelberg (657 Oslo) og Linda Lægreid Johannessen (Yay Micro).

– Det er en stor tillitserklæring at så mange ville tilbringe kvinnedagen sammen med oss på Latter. Dagen var veldig inspirerende også for oss som arrangører, og vi er allerede i gang med å planlegge neste års markering. Takk til alle som tok turen og en stor gratulasjon til Hanne Serine Finstad, sier Linn Cecilie Linnemann (Design Container) og Heidi Aven (SmartWorks), initiativtakere She Conference.

Juryen bestod i tillegg til juryleder Marit Sagen Gogstad av Céline Bache-Wiig (Andersen & Bache-Wiig advokater), Anne Marie Kittelsen (Innovasjon Norge), Vibecke Osfoss (Westerdals), Anne-Cecilie Fagerlie (Evry), Bendik Blindheim (Isco Group), Hild Andresen Bergere (Esmod).