Fysisk Arbeid: Aslak og Axel

Per Høj-teamet Axel Bjørne-Larsen og Aslak Aalberg ble invitert av Bring til en heldags analog workshop i verkstedet til film- og animasjonshuset Departementet. Her kan du se filmen om hvordan det gikk.

94601 a7334 original
Axel Bjørne-Larsen og Aslak Aaberg i Per Høj.

På forsommeren tilbrakte fem unge team fra ledende norske byråer hver sin dag i verkstedet til Departementet, produksjonsselskapet i Kvadraturen som både lager animasjonsfilm og live-produksjoner. Formålet var å utvikle et konsept til en fysisk gjenstand, som så skulle bygges ferdig og sendes med Bring til en bestemt adressat.

Vi har tidligere publisert filmene som er laget med Erlend Løfald og Sindre Holmedal Johnstad i POL, samt Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik fra TRY. Nå er turen kommet til Axel Bjørne-Larsen og Aslak Aalberg, som har vært kreativt team siden de gikk på Westerdals. De har vært ansatt i Per Høj i drøyt to år, hvor de umiddelbart ble hyret inn etter endt praksisperiode i byrået.

Tidligere i år vant de gull i Gullblyanten for Nordea-kampanjen «Dette er deg i fremtiden», som også mottok bronse i Cannes Lions i sommer.

– Handler om å vise hvor lett ting kan gå i stykker

De brukte dagen hos Departementet til å lage et Katapuslespill, «en innebygd sprettkatapult, som skyter ut innholdet slik at det knuses» (yikes!).

– Ideen vår handler om å vise hvor lett ting kan gå i stykker. Og for å teste om maskinen virket som den skulle, sendte vi den til vår venn Kine hos Nordea, selv om vi tipper hun allerede har innboforsikring i orden, forteller Aslak og Axel.

– I en byråhverdag preget av UX, programatic og SEO, så er det godt å få plukke opp hammer'n og bryne seg på noe fysisk og håndfast. Også er det alltid veldig ålreit å være på besøk hos de hyggelige og flinke folka hos Dept. Takk for oss!

Det er Christopher Bisset som har regi på Fysisk Arbeid-filmene. Teamet ble assistert av Departementets Stian Korntvedt Ruud og Martin Gautron.

Du kan lese mer om Brings Workshop-prosjektet her.

Se flere bra DM-jobber på bring.no/dm.

Axel Bjørne-Larsen og Aslak Aaberg i Per Høj.