Går sammen om Ref: – en kreatørstyrt plattform med visuelle tjenester fra A til Å

En rekke erfarne fotografer, stylister, grafiske formgivere, illustratører, skribenter, produsenter og AD- er går sammen om det kreatørstyrte prosjektet Ref:.

1 Lars Bottenphotographer
Fotograf Lars Botten
2 Janne Ruglandphotographer
Fotograf Janne Rugland
3 Hans Olav Forsangphotographer
Fotograf Hans Olav Forsang
4 Stephanie Sikkesphotographer
Fotograf Stephanie Sikkes
5 Lars P Pettersenphotographer
Fotograf Lars Petter Pettersen
6 Massimo Leardiniphotographer Pauline Nærholm stylist Lene Skaug Hair
Fotograf: Massimo Leardini, stylist: Pauline Nærholm, hår: Lene Skaug
7 Cristina Ledang Stylist
Stylist Cristina Ledang
8 Mette Jørgensenfood Stylist
Food stylist Mette Mortensen
9 Stephanie Dumont AD
AD Stephanie Dumont
10 Øyvind Haugphotographer
Fotograf Øyvind Haug

– Ref: baserer seg på at en gruppe kreatører innen ulike fagområder, med ulik bakgrunn, alder og kjønn, lett kan nås gjennom en felles plattform. Vi er ikke et agentbyrå, vi er et alternativ til det eksisterende – et enklere og mindre ressurskrevende system som skal komme kundene våre til gode, sier fotografen Massimo Leardini, som er en av initiativtakere til nykommeren Ref:.

Leardini forteller videre at det i første omgang er en gruppe på 19 fagpersoner – åtte fotografer, seks stylister, tre skribenter, én AD, en filmprodusent som har takket ja til å være med og at flere vil komme til etter hvert.

– Et godt og kvalitativt supplement

– Det er flere tradisjonelle agenturer i markedet, som har vært aktive lenge og som er veldig dyktige, men vi har tro på at vi kan være et godt og kvalitativt supplement drevet med minimale kostnader og administrasjon – som vi ønsker skal komme våre kunder til gode, forklarer Leardini.

– Vi skal være et tastetrykk unna – der vi utgjør en plattform som gjør det lett å orientere seg og få løst fullskala visuelle oppdrag, fra smått til stort. Alle som er med, er vant til å administrere sin egen hverdag fra før – så vi vet at administrasjonsdelen blir ivaretatt selv om det er et forenklet system. Unntakene her er jo selvsagt når det måtte dukke opp større og omfattende prosjekter som inkluderer mange aktører på en gang. Da vil vi raskt kunne trekke inn nødvendig prosjektledelse dersom den ikke allerede er etablert før oppdraget kommer.

Disse er med fra starten:

  • Fotografer: Lars Botten, Hans-Olav Forsang, Øyvind Haug, Massimo Leardini, Ole Musken, Lars Petter Pettersen, Janne Rugland og Stephanie Sikkes
  • Stylister: Marte Dahlgren, Cristina Ledang, Pauline Nærholm, Ellen Ystehede, Lene Skaug og Mette Mortensen
  • AD: Stephanie Dumont
  • Skribenter: Emma Aars, Ida Eritsland, Bodil Fuhr
  • Produsent: Håvard Schei