Gir bort julesang

Sangen «Ja, det er jul!», som preger lydsporet på den siste ICA-filmen, har blitt populær. Nå har Anne Marie Almedal og Nicholas Sillitoe, duoen som fremfører og har skrevet sangen, bestemt seg for å gi den bort gratis.



Låta «Ja, det er jul» er spesialkomponert av Anne Marie Almedal (ex Velvet Belly) og hennes musiker/komponist/sanger-ektemann Nicholas Sillitoe (Illumination).

Sillitoe og Almedal har også tidligere i år gjort seg populære via TV-skjermen med tittellåta til «Himmelblå», og Almedal har også fått mye skryt for sitt bidrag til Christer Falchs Prince-samling, en versjon av låta «Paisley Park».

Duoen står også bak den vakre låta «Monterosso», som ble brukt i den siste filmen fra G-sport, der kjedens feirer sine hundre år.

På slutten av året kom altså «Ja, det er jul …» i forbindelse med ICAs julereklame. Det er neppe en låt duoen selv hadde trodd ville bli en slager. Men mange har altså henvendt seg til ICA og med spørsmål om hvem som står bak låta.
– Folk begynte å google, lete på Myspace, de ringte og lurte høyt og lavt på hva slags musikk dette var for noe, forteller Nicholas Sillitoe.

Nå ligger låten som gratis nedlastbar fil på Almedals Myspace-sider.
– Det var for sent å satse på en kynisk juleutgivelse av låta, og vi er uansett for kule til å konkurrere med alle julesamleplatene du allerede finner på billigsalg fordi markedet er så mettet. Dermed tok vi en kjapp avgjørelse om å gi bort låta gratis. Det er jo i julens ånd. Ingen pirater, bare pilegrimmer!

Se ICA-filmen her.

Last ned «Ja, det er jul!» her.