Verdens første miljøvennlige bilstunt

Forsman & Bodenfors og det svensk-norske produksjonsselskapet Atlas har laget en fartsfylt, men mer miljøvennlig kampanje enn det som er vanlig når stuntkjører Samuel «Crazy Swede» Hübinette er involvert.

74416 9c75f original

Atlas har samlet et knippe regissører i sin stall der fellesnevnerne er sport, utendørs og ungdom. Regissør Niels Windfeldt har levert sin andre biljobb i Sverige år. Denne gangen er det drivstoffet Preem Evolution som er laget av furuolje, et avfallsprodukt fra skogindustrien, noe som reduserer CO-utslippene med opptil 46 prosent, ifølge Preem. I tillegg skal den fungere i alle biler, og koster det samme som vanlig bensin eller diesel.

For å fremme det miljøvennlige drivstoffet, har Atlas og Forsman & Bodenfors fått hjelp av stuntkjører Samuel «Crazy Swede» Hübinette, som i tillegg til å ha en lang karriere innen diverse bilsporter, har blitt kjent som stuntsjåfør og body-double for stjerner som Jake Gyllenhaal, Tom Cruise og Kanye West (eksempelvis i filmer fra «Fast and the Furious»-serien, «Nightcrawler» og den Spike Jonze-regisserte «Otis» med West og Jay Z).

I den nye filmen for Preem gjør han sitt største hopp i karrieren: 38m langt og seks meter høyt.

Regissør Windfeldt har følgende kommentar til jobben.

– Jeg syns det lå spennende utfordringer i kombinasjonen å fortelle Samuels historie, samt å gjennomføre et stunt som var stort nok til å kunne være i en Hollywood-film. At det i tillegg var for et produkt som er bedre for miljøet gjorde jobben ekstra motiverende, sier han.