GK-kampanje for Hansa Borg tok Facebook med storm

Over en 640.000 mennesker har sett Geelmuyden Kieses «Hæ»-kampanje for Hansa Borg Bryggerier på Facebook.

82668 bbf0e original

Fredag trykket flere av landets aviser en informasjonskampanje fra Hansa Borg Bryggerier. Over to helsider i blant annet VG, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Sarpsborg Arbeiderblad og Bergensavisen kunne bryggeriet fortelle at «utvalget av Hansa Borg Bryggeriers produkter blir redusert til et minimum» hos Rema 1000.

Blikkfanget på den første helsiden var et stort Hæ?, hvor fargene på bokstaven æ lignet tilforlatelig på Rema-fargene. På neste høyreside svarte bryggeriet med et like stort Her!, med en kollasj av logoene til de norske dagligvarekjedene som fremdeles selger et bredt utvalg av bryggeriets produkter.

Slik så papiravis-kampanjen ut.

– Formidabel respons

Det er Geelmuyden Kiese som står bak kampanjen, som har vakt stor oppsikt. Kampanjen er omtalt på redaksjonell plass i både NRK, Bergens Tidende og Medier 24. Men ikke minst har en Facebook-versjon av «Hæ»-kampanjen tatt av.

– Per tirsdag formiddag har Facebook-posten har nådd over 647.000 mennesker, og over 65.000 har klikket på innlegget. Det er en helt formidabel respons, sier seniorrådgiver Anders Nyland i Geelmuyden Kiese.

Han forteller at Facebook-posten er spredt organisk til over en halv million mennesker.

– Det illustrerer at øl vekker følelser hos folk. Jeg bor selv i Bergen, og merker i min egen by at det er et sterkt engasjement for Hansa, sier Nyland.

Han forteller at kampanjen er et resultat at godt lagarbeid mellom GKs kreative avdeling, rådgiverteamet og kunden.

Denne Facebook-posten er likt og delt en rekke ganger, og har siden fredag nådd over 647.000 mennesker.


Annonse: