«Globe» vant Bombay Sapphire

Kunsthøyskolestudent Eivind Narum skal representere Norge i den internasjonale glassdesignkonkurransen Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2009.

12773 91823 original
12774 c8943 original
12775 d28c1 original


Student ved Kunsthøgskolen i Oslo, Eivind Narum mottok førstepremien i en av landets mest prestisjefulle konkurranser for glassdesign torsdag kveld. Med sitt cocktailglass «Globe» skal designerstudenten innta London Design Festival 23. September.
– Glasset «Globe» er fint i proporsjonene. Klokken har en klassisk cocktailform. Den massive stetten med element av blått skaper tyngde og gir et mystisk spennende element, sier juryformann Maud Gjeruldsen Bugge.

Resten av juryen har bestått av designer Dag Solhaug Laska, grafisk designer Trine Lund Vang, produktdesigner Sondre Frost Urstad og Simen Staalnacke fra Moods of Norway.
– Vi sender med stolthet glasset «Globe» til den internasjonale finalen i London, uttaler en samlet jury.

Glass og tre. På annen plass kom student ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Rudi Wulff fra Oslo som deltok med glasset «Clean Cut». Juryens uttalelse:
– Glasset «Clean Cut» har en vakker og klassisk form med en spennende kombinasjon av glass og tre, i tillegg er det både funksjonell og ivaretar Bombays eleganse.

Tøft og lekkert på en gang.
Tredjeplassen gikk til glasset «Tornado» utarbeidet av Kristian Englund og Castilnano Simoons fra henholdsvis Hurum og Røyken. Juryens uttalelse:
– Glasset «Tornado» har en morsom form, tøft og lekkert på en gang. Designet har mye energi og lever godt opp til sitt navn.

Norge deltar for tredje gang i Bombay Sapphire Designer Glass Competition. 34 norske skoler med designfag ble invitert, og det ble plukket ut syv bidrag til den norske finalen som fant sted i torsdag kveld på «Emil & Samuel». Den norske konkurransen arrangeres i regi av Bleed.

Glassblåst bidrag fra Hadeland Glassverk
Narum fikk høytidelig overrakt sitt eget design omgjort og glassblåst til et ferdig og vakkert cocktailglass utarbeidet ved Hadeland Glassverk. Det er dette glasset han skal ta med seg når han skal kjempe for Norges ære i London i 23. september under London Design Festival.

For vinneren av førsteplassen venter en premie på 5000 pund, andreplass mottar
3 000 pund, tredjeplassen vinner 2000 pund.

designerglasscompetition.no


Annonse: