Golden Globe til «Om forlatelse»

«Om forlatelse», som hadde norske premiere sist fredag, vant en Golden Globe for beste drama, mens «Sweeney Todd» tok hjem æren for beste musikal eller komedie.

9268 9b4a2 original
9269 8f49a original
9270 1a602 original

Årets Golden Globe, selve forsmaken på Oscar-utdelingen, ble på grunn av streiken blant tekstforfatterne i Hollywood redusert til en pressekonferanse, der vinnerne ganske enkelt ble opplest. Ingen av stjernene var til stede på det som vanligvis er en svært så glamorøs tilstelning.

Det er Foreningen for utenlandske journalister i Hollywood som står Golden Globe, og ifølge dem så er to av årets filmer ekstra severdige: «Om forlatelse» («Atonement«), basert på Ian McEwans roman og med Kiera Knightley og James McAvoy i hovedrollene, fikk Golden Globe for beste drama, mens Tim Burtons versjon av «Sweeney Todd», med Johnny Depp i hovedrollen, ble æret med Golden Globe for «beste musikal eller komedie.»

Daniel Day Lewis mottok prisen for beste skuespiller i Paul Thomas Andersons «There Will Be Blood», mens Johnny Depp vant prisen for beste skuespiller i en musikal eller komedie for innsatsen i «Sweeney Todd».

Edit Piaf og Bob Dylan Julie Christie fikk Golden Globe som beste skuespillerinne i et drama for sin rolle som alzheimerpasient i «Away From Her», mens franske Marion Cotillard vant prisen for beste skuespillerinne i en musikal eller komedie for sin tolkning av Edith Piaf i «La Vie En Rose».

Cate Blanchett vant prisen for beste støtterolle i filmen om Bob Dylan, «I’m Not There», en av seks skuespillere som spiller Dylan i forskjellige stadier av karrieren. Javier Bardem vant sin Golden Globe for beste birolle for sin innsats som iskald drapsmann i Coen-brødrenes «No Country for Old Men».

Prisen for beste film på et annet språk gikk til fransk-amerikanske «The Diving-Bell and the Butterfly», regissert av Julian Schnabel.