Gondry i galleri

Regissør Michel Gondry er snart ute med sin nye film «Be kind, Rewind». I den forbindelse har han planlagt et fiffig markedsføringsstunt, helt ukommersielt ifølge ham selv.

5447 bbe3f original

Komedien handler om to kompiser som jobber i en videobutikk, der den ene dessverre har har blitt magnetisert og sletter alle videotapene. Dermed blir løsningen å filme alle de tapte filmene fritt etter hukommelsen, og med håndholdt kamera.

Michel Gondry er kjent for sine utallige musikkvideoer og reklamefilmer, samt spillfilmen «Evig solskinn i et plettfritt sinn». I forbindelse med premieren på sin nye komedie 25. januar, har han laget en interaktiv kunstinstallasjon som skal vises i det alternative galleriet «New York Deitch Projects». Her har han gjenskapt videobutikken fra filmen, og de besøkende kan gjøre som hovedperosnen spilt av Jack Black, nemlig filme sine egne versjoner av kjente filmer.

– Ambisjonen min er slett ikke å lære folk hvordan de skal lage film, sier Gondry til Boards Magazine.

– Tvert imot. Jeg håper at folk kan være kreative og skapende uten å være en del av det kommersielle systemet. Mitt mål er å skape et nettverk som er fritt og grantert uavhengig av kommersielle aktører, sier Gondry.

Utstillingen kan besøkes i New York i tiden 24. januar til 1. mars.