– Gøy å få være på innsiden av et byrå i endring

Tonje Maridal og Marie Blomdal går siste året på Experience & Event design på Westerdals Oslo ACT, og begge hadde Trigger som førstevalg da de skulle søke praksisplass.

84887 5c12a original
Tonje Maridal og Marie Blomdal.

Målet for praksisperioden var å være med på så mange prosjekter som mulig og suge til seg ny kunnskap.

– Det mest lærerike til nå må ha vært da vi ble spurt om å kjøre et kundemøte alene med et par timers varsel. Vise kunden hva vi har jobbet med, komme med forslag til endringer og vice versa er en erfaring vi ikke ville vært foruten, forteller Marie Blomdal.

Ifølge duoen tok Trigger dem i mot med åpne armer på en tid der byrået er i endring og det er mye å gjøre.

– Vi ble ganske tidlig kastet ut i et hav av oppgaver av forskjellig karakter. Vi har vært «poteter» og fått prøvd oss på litt av hvert. Vi har spesielt satt pris på takhøyden her, og hvor villige alle har vært til å lære bort kunnskapen de har, forteller Tonje Maridal. Hun syntes byrået virket spennende i måten det løser små og store samfunnsproblemer på.

– Og ikke minst, utrolig gøy å få være på innsiden av et byrå i endring, sier Blomdal, som tok et årsstudium i psykologi før Westerdals.

– Det er egentlig en god fagkombinasjon. Krysningen kommunikasjon og psykologi er dødsspennende. Skal vi for eksempel endre holdninger må vi forstå mennesker på en annen måte, ikke på bakgrunn av synsing.

Innsiktsarbeid og inspirasjon

Maridal har på sin side bakgrunn som frisør.

– Jeg bruker det jeg har opplevd som innsiktsarbeid og inspirasjon til å skape kreativ kommunikasjon. Om man skal forstå hva som får mennesker til å handle, må man finne ut hva de brenner for. Jeg tror ikke på gimmick, men vil heller finne krysningspunktet mellom interesse og produkt, sier hun.

Når det gjelder mål og ambisjoner for fremtiden sier jentene at de ikke alltid tror på de enkleste løsningene, og ønsker å fortsette å utfordre tradisjonell tankegang.

– Verden er i rask endring, og jeg vil ikke bli sittende fast i utdaterte måter å jobbe på, sier Maridal.

Blomdal fascineres av teknologi, og mest av alt av Watson.

– Det er smart å ha god forståelse for teknologi og digitalisering, og neppe lurt å gå i samme spor når fremtiden ser ut til å endre seg mer enn hva de fleste begriper effekten av. Derfor er vi ekstremt takknemlige for muligheten Trigger har gitt oss avslutter hun.