Grand Prix til Forsman & Bodenfors

Mediakategoriens Grand Prix i Cannes gikk til F kampanje for AMF pensjonsfond. McCann ble ikke premiert for sin finalejobb for Aftenposten.

6785 9398b original


Ifølge jurypresident Dominic Proctor, administrerende direktør for Mindshare, var mediakategorien i Cannes noe mange av jurymedlemmene var skeptiske til i begynnelsen. Jurypresidenten var også rask til å slå fast at de gjerne hadde ønsket seg flere gode arbeider, og langt færre dårlige.

Flinke Forsman & Bodenfors Juryformannen var imidlertid full av lovord om pensjonsforsikringsjobben for AMF. Byrået hadde en vanskelig oppgave i utgangspunktet; selge pensjonsforsikring overfor en ung målgruppe. Byrået laget en kampanje som gikk ut på at folk kunne sende inn et portrett av seg selv, og få bildet tilbake som «gammel». Byrået hadde satt seg som mål å få inn 50.000 bilder, men endte opp med 350.000.
– Her var både utførelse, strategi og resultat på toppnivå, og det i en kjedelig kategori og en i utgangspunktet vanskelig målgruppe å nå. Mediestrategien var likeledes veldig bra, med en kløktig miks av nye og eldre medier.

I mediekategorien var McCann eneste norske byrå som gikk til finale. Jobben heter «The Transformer» og er laget for Aftenposten.

Høyreklikk i mediespilleren for å laste ned presentasjonen av vinnerjobben som jpg, eller klikk «neste»-pilen for å laste ned som pdf.

5c1802cc-e112-4f5e-9205-6b1612b39206.pdf