Gretland tilbake i Fantefilm

Regissør Lasse Gretland er klar for å regissere reklamefilm etter fem år med dokumentar og underholdning på TV.

89220 4da85 original
Lasse Gretland: regissør, bandmedlem og tonearmsløfter-kremmer.

Det tok fem år i TV-bransjen før Lasse Gretland returnere til reklamefilmen og Fantefilm. I disse årene har han bidratt til å utvikle nordmenns forståelse for seg selv gjennom det prisvinnende Petter Schjerven-programmet «Typisk deg», mens han den siste tiden har jobbet med Ylvis-brødrene og Concorde Film på to episoder av «Stories from Norway». I september kommer det i tillegg en ny serie med Else Kåss Furuseth.

– Lasse mener kombinasjonen TV og reklame er som å leve rosinen i pølsa, derfor er han nå finne i Fantefilms registall, forteller produsent Rut Solli.

Say Hello to My «Little Fwend»

Gretland har flere interesser enn å regissere for film og TV. I tillegg designer og selger han det forholdsvis nisje-baserte (men prisvinnende) produktet Little Fwend, en automatisk tonearmsløfter til manuelle platespillere.

– Dessuten spiller han i bandet Psychic Arm, som slipper debutalbumet «Octopus» i august etter å ha vært i studio omtrent dobbelt så lenge som Fleetwood Mac. Uten sammenligning for øvrig, legger Solli til.

– Lasse er et kreativt vesen som har vært sårt savnet, men er nå tilbake med sine første filmer for St. Michael Peanuts med Dagmar og Trond i Ernö, avslutter Solli.