Gudmestad og Rosenløw Eeg til Fantefilm

Dramaseriens voksende status er hovedårsaken til Fantefilms avgjørelse om fast tilknytning av forfatterne Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

86667 50c06 original
Forfattere i trapp (f.v.): Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

Vanligvis er det reklameregissører og ikke forfattere som «melder overgang» til bestemte produksjonshus, og ifølge Fantefilm er det ganske unikt at Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg nå gjør nettopp dette.

Det er primært for å styrke sin posisjon innen tv-drama at selskapet nå har hentet inn de to produktive TV- og filmforfatterne, og ifølge selskapet var det var bare et spørsmål om tid før de kastet seg inn i kampen om de økte støttemidlene til tv-drama.

– Vi har hatt pågående diskusjoner over lengre tid, og endelig falt alle brikker på plass. Vi har allerede svært mange spennende prosjekter i utvikling, sier Gudmestad.

Rosenløw Eeg har allerede bidratt på en rekke Fantefilm-filmer og kjenner selskapet godt.

– Etter å ha jobbet med Fantefilm over flere år kjenner jeg at det er trygt, men først og fremst veldig spennende å gå inn i denne nye konstellasjonen. Dette handler jo på mange måter om å tørre å tenke litt nytt.

Faste relasjoner, bedre prosjekter

Ved siden av reklamefilmproduksjonen har Fantefilm siden starten gjort spillefilm med en særlig vekt på sjangerfilmer, som «Bølgen», de tre «Fritt vilt»-filmene, «Arme riddere» og «Flukt». Det er troen på at faste relasjoner fører til bedre prosjekter som er hovedgrunnen til det nye grepet, ifølge produsent Martin Sundland.

– Flere og flere produsenter har etter hvert kastet seg på TV-drama bølgen. For mange har dette dreid seg om å ha flere ben å stå på i et marked hvor det kan synes som det blir vanskeligere å få finansiert spillefilmer.

Fantefilm har en annen motivasjon, ifølge Sundland.

– Det handler om at vi tror vi har noe å tilføre. Vi har vært først ute i Norge med flere sjangre på kino, nå har vi lyst til å overføre denne kunnskapen også til tv-drama.

Rosenløw Eeg har blant skrevet filmer som «Bølgen», «Kongens Nei», «Tusen ganger god natt» og «Hawaii, Oslo», mens Gudmestad står bak filmer som «Kompani Orheim» og «Fatso», samt tv-seriene «Helt Perfekt» og «Neste sommer».