Gull og Sølv til Olssøn Barbieri i Pentawards

Den prestisjetunge globale konkurransen for pakningsdesign er kåret, og fire norske byråer ble premiert: OlssønBarbieri vant gull og sølv, Strømme Throndsen vant sølv, mens Goods og We Oslo vant hvert sitt bronse.

KF SHAKEIT
KF SHAKEIT2
AMBIJUS
AMBIJUS2
Dent flip jpg
Https s3 eu west 1 amazonaws com grafill files images main 01 10 1838 3267r M Modular Goods jpgmtime20210424172754
Min Case Cover

Olssøn Barbieri vant gull for Shake-it og sølv for Amijus.

– Dette er vårt 15. Pentaward, og vi føler det er en god bekreftelse på vår posisjon som et designstudio som er spesialister på mat og drikkevarer, forteller Henrik Olssøn, Founder & Managing Director i Olssøn Barbieri.

Han er stolt over å vinne både gull og sølv i årets Pentawards, spesielt siden det er i drikkevare-kategorien, som er den mest kompetitive.

– Shake-it Mixer og Ambijus er produkter i den raskt voksende «NOLO» kategorien, altså «no and low alcohol», men som representerer ganske ulike verdier. Shake-it prosjektet har handlet om å gjenopplive Cordials, som er en litt bortglemt cocktailingrediens, forteller han.

– For Shake-it har vi hatt ansvaret for designstrategi og posisjonering, og har også designet flaskeformen. Ambijus er en mer eksperimentell og innovasjonsdrevet merkevare, og et alternativ til vin. I dette prosjektet var utfordringen å definere et nytt uttrykk, navn og produktnavn som reflekterer både fermenteringsprosessen, kompleksiteten i drikkene, samt å treffe et publikum som ser etter gode alternativer til vin, forteller Olssøn.

Strømme Throndsen vant også et sølv i konkurransen med pakningsdesignet til Dent Flip. Goods vant en bronse for sitt emballasjedesign til reMarkable 2, mens We Oslo vant bronse for emballasjen til Min Nordic Skincare.

Se alle vinnerne på pentawards.com.