Gullblyanten 2020: Prisutdelingen er utsatt til oktober

Et sterkt ønske i reklame- og designbransjen om å ha en tradisjonell, fysisk Gullblyanten-feiring, har ført til at prisutdelingen utsettes til det forhåpentligvis er trygt å treffes igjen.

GB19 Stemning 1 TH 7550
Fra Gullblyanten 2019, som foregikk 6. mars 2020. Foto: Tor Lie

Tidligere i år var planen å gjøre årets Gullblyanten-feiring til et virtuelt online-event i mars, der tanken var at folk skulle samles i hvert byrå. For litt siden valgte Kreativt Forum imidlertid å utsette både prisutdelingen og juryeringen, ettersom man innså at det var lite sannsynlig å kunne gjennomføres på en trygg måte. Dessuten hadde mange involverte et sterkt ønske om å beholde det sosiale aspektet ved feiringen. Nå er dato og åsted for prisutdelingen klar: Fredag 15. oktober 2021 på The Hub i Oslo, der også forrige utdeling foregikk.

– Vi satser på at vaksinasjonsprogrammet da er så godt i gang at hverdagen er mer normalisert, og at vi kan samles til en skikkelig Gullblyant-feiring, sier Victoria Unnisdatter Asmerom Bratli, prosjektleder for Gullblyanten i Kreativt Forum.

– Vi takker for alle bidragene som ble sendt inn i forrige uke. Det blir definitivt konkurranse om prisene i år også!, avslutter hun.

Dato for juryeringen, og hvordan den skal foregå, er ennå ikke avgjort, men planen er at den legges to til fire uker i forkant av prisutdelingen, som vanlig.

Ved spørsmål, ta kontakt med prosjektleder Victoria Bratli eller daglig leder i Kreativt Forum, Benedikte Løvdal.