Gullbranson er tilbake

Etter et koronaavbrekk i fjor er Gullbranson tilbake med full tyngde.

Image 11 10 2021 at 10 49
Torgny Amdam blir nok en gang konferansier under Gullbranson.

Gullbranson er en reklamefilmpris som hedrer håndverket i norsk reklamefilm, inspirert av Roygalan i Sverige og Film Craft-kategorien i blant annet Cannes Lions.

TV 2 er med som hovedsamarbeidspartner i år.

– Fokuset på kvalitet er noe vi i TV 2 deler med Gullbranson, så dette føles veldig relevant for oss sier Marianne Eskeland som leder merkavarearbeidet i TV2.

Påmeldingen av arbeider er nå åpen, og fristen for innsending er 14. oktober kl 23.59. I år aksepteres arbeider fra hele to år, nærmere bestemt første visning mellom 1. september 2019 og 31. august 2021.

Nytt av året er introduksjonen av prisen for Beste bruk av musikk som deles ut i samarbeid med Ekko Songs, som kuraterer norsk musikk til film og reklame.

– At musikk er en veldig viktig del av mange gode reklamefilmer er det ingen tvil om. Derfor er det både veldig stas, og på høy tid, at vi har fått til at nettopp musikken løftes frem via en egen prestisjetung pris, sier Joachim Alte, Music Supervisor og Partner i Ekko Songs.

Prisutdeling og show skjer på Parkteatret den 18. november med Torgny Amdam (bildet) som konferansier. Billettene legges ut 18. oktober.

Om Gullbranson

Gullbranson ble første gang arrangert i 2012 av Produsentforeningen, og ledet av Erik Schøien i Pravda, Guri Neby i Einar Film og Espen Horn i Motion Blur. Fra 2015 ble Gullbranson et eget selskap eid av Virke Produsentforeningen og 13 av de største produkjsonsselskapene i Norge.