Gullkalven ser frem i tid med ny kategori

Årets prisutdeling drar frem krystallkula og inviterer til fremtidsspekulering i sin nyeste kategori «Fremtid».

84616 97224 original

Få vet med sikkerhet hva morgendagen bringer. Det stopper allikevel ikke Gullkalven 2017 fra å gi det et forsøk. Med innføringen av den nye kategorien «Fremtid» ønsker årets prisutdeling å fremme nyskapende og innovative bidrag med fremtidsrettede løsninger.

– Vi vil oppfordre unge til å tenke nytt og å ta i bruk den nye teknologien som oppstår i markedet i dag, sier leder i gullkalven, Sollin Sæle.

– Vanskelig å tenke nytt uten å ta sjanser

Med en kommunikasjonsbransje i endring er behovet for nytenkende tverrfaglig idéskaping stadig mer gjeldende. Sæle mener at morgendagens gode løsninger like så godt kan komme fra norske studenter som fra andre. Hun påpeker også viktigheten av å ikke være redd for å gå litt på trynet når de gode ideene skal innhentes, i tråd med Gullkalvens overordnede tema «fuck ups».

– Det er ikke slik at bidragene eksplisitt må referere til årets tema, men det ligger allikevel bundet i kategorien. Det er vanskelig å tenke nytt uten å ta litt sjanser, noe vi vil oppfordre studenter til med den nye kategorien vår.

I tillegg vil Gullkalven, som i fjor, også organiseres i kategoriene Rom, Audio, Storytelling, Teknologi, Markedskommunikasjon og Design.

Belønner de som tør å tenke framover

Markedssjef i Gullkalven, Kari Rushfeldt Vatne

Markedssjef i Gullkalven, Kari Rushfeldt Vatne studerer selv «Prosjektledelse kunst og kreativ næring» på Westerdals Oslo ACT og tror at den nye kategorien er tidsriktig.

– Et kjempelurt designkonsept som tar i bruk ny teknologi eller noe annet helt nytt ingen har sett før, kan blir sendt inn til flere av de overnevnte kategoriene uten at de nødvendigvis stiller sterkere enn for eksempel rene design- eller teknologibidrag. Med årets nye kategori kan vi belønne de som tør å tenke framover uten å måtte inngå kompromisser. Vi tror dette er en god løsning og er spent på å se hva som kommer inn, sier Kari.

Søknadsfrist for innsending av bidrag til www.gullkalven.no er 23. april.