Gunnar Moum 15.7.1943-27.8.2020

Så har enda en av stjernene fra norsk reklames gullalder sluknet. Den 27 august døde min gode venn Gunnar Moum. Han hadde nettopp fylt 77 år.

IMG 1714
Børre Werner og Gunnar Moum (t.h.) på filminnspilling.

Gunnar Moum kom fra et kunstnerhjem. Hans far var en av landets beste reklametegnere, og mannen bak mange kjente plakater fra 50-tallet. Moren var en dyktig malerinne. Gunnar var noe så sjeldent som en annengenerasjons reklamearbeider.

Gunnar vokste opp på Grorud, og ble boende der hele livet. Etter artium begynte han på Kunst- og Håndverksskolen, hvor han ble håndplukket til Bates reklamebyrå.

I løpet de 40 årene han var ansatt vant han mye heder og ære til byrået.

Allerede i 1976 fikk han Clio-statuetten for en film for Evergood. På 80 og 90-tallet vant han 5 løver i Cannes, og mange andre nasjonale og internasjonale filmpriser, i tillegg til utallige norske og utenlandske utmerkelser for annonser, plakater og kampanjer.

I over 30 år jobbet vi sammen som team for Evergood kaffe. Fra å være et lite kaffemerke vokste Evergood til å bli Norges største, og dessuten kanskje det merket i verden som har vunnet flest reklamepriser.

Gunnar var en stilsikker estetiker. Han var både god til å tegne og god på foto- og filmregi.

Hans kvalitetssans og kresne smak brakte ham sammen med mange av tidens beste fotografer og filmskapere. Hvem andre i Norge kan skryte å ha jobbet med den verdenskjente fotografen Michael Joseph?

Eller med skuespillere som Gordon Jackson, Terence Alexander, Ian Ogilvy og Susan Hampshire.

I reklamebransjen ble han sett på som en gentleman. En gentleman mange var glad i.

Gunnar var et sjeldent behagelig og skapende menneske som det har vært en glede å få jobbe sammen med.

Børre Eduard Werner