«Head of Picture» til Universal Sound

Shanon Moratti skal bringe liv til den nyopprettede bildesuiten hos posthuset Universal Sound.

85861 9cdbd original
Shanon Moratti arbeider på Zacapa Film sin dokumentar om St. Halvardshjemmet ved den nyopprettede bildesuiten hos Universal Sound. Foto: © Universal Sound

Shanon Moratti, som opprinnelig er fra New Zealand, begynte sin graderkarriere som dailies-operatør på «Ringenes Herre»-triologien, og har siden jobbet med film og tv-serier. Han har bodd i Norge i syv år og har på denne tiden jobbet både frilans og som grader/online hos Hocus Focus og DIT (Digital Imaging Technician) for Storyline.

– Shanon har over 20 års erfaring innen post-produksjon til tv og film, og med sine kreative og tekniske ferdigheter skal han bringe liv til Universal Sound sin nyopprettede bildesuite. Ved siden av å være inhouse senior grader/onliner, skal Shanon være med å sette retningen videre for posthuset Universal Sound, forteller John Aarvik, produsent og radioreklameregissør i selskapet.

– For de teknisk interesserte så er oppsettet i bildesuiten Davinci Resolve med en kalibrert Flanders monitor, full adobepakke, avid og platespiller, forteller daglig leder i Universal Sound, Ørjan Kvalvik.

Allerede første uken i Universal Sound har Shanon jobbet med både reklame og dokumentarfilm.

– Snart skal han i gang med grading til Reinert Kiils nyeste spillefilm «Juleblod», som kommer på kino i november. På «Juleblod» gjør Universal Sound også alt av lydarbeid, fortsetter Kvalvik.

Han reklamerer også med at suiten er designet for offline og online godkjenning, og utbroderer at alle nyansatte i Universal Sound blir sendt på baristakurs.