Hedrer fremtidige studenter ved å stille dem ut

I vår skal 150.000 unge velge høyere utdanningen, og kampen om de beste hodene er stor. De siste månedene har NITH, IT-høyskolen i Oslo, gått nye veier i jakten på de beste teknologiske hodene: De har printet dem selv.

45184 85ccc original
Tomas Ødegård fra Sandefjord drømmer om å studere spilldesign ved NITH.

Nå stilles noen av hodene ut ved kjente kulturinstitusjoner i Oslo. Det frøste hodet ble avduket i Ekebergparken i går. Hodet tilhører 16 år gamle Tomas Ødegård fra Sandefjord som drømmer om å studere spilldesign ved NITH.

– Kampanjen «Fremtidens Hoder» er en hyllest til de som velger en utdanning som handler om å gjøre verden litt bedre ved hjelp av teknologi. De som vil bidra til å skape morgendagens digitale samfunn, forklarer Katinka Grundseth, kommunikasjonssjef hos NITH.

Stilles ut flere steder

Ødegård er en av mange som har fått sitt hode scannet på NITHs stand på en av årets utdanningsmesser eller har gått inn å lastet opp et bilde av seg selv på fremtidenshoder.no.

Noen utvalgte hoder har blitt skrevet ut i fullformat. Disse blir en del av utstillingen «Fremtidens hoder». I løpet av våren skal nemlig flere av Norges kulturinstitusjoner og mest besøkte steder vise frem de 3D-printede fremtidshodene i en begrenset periode. Man kan oppleve utstillingen blant skulpturene i Ekebergparken, på Norsk Teknisk Museum, Munchmuseet, Aker Brygge og på The Gathering på Hamar.

– IT, teknologi og digitalisering driver verden fremover. Hver dag skapes det nye og fantastiske løsninger av mennesker som er smartere enn teknologien. Dette er løsninger som gjør at vi får en bedre og enklere hverdag. Utstillingen er vår hyllest til de hodene som nå velger en utdanning som handler om å gjøre verden litt bedre ved hjelp av teknologi, avslutter Grundseth.

NITH har fått hjelp av Trigger til å utarbeide kampanjen.