Heimlich-regissør tar regi på lørdagskvelden

Om noen måneder er det premiere på Steinar Borges nye humorserie «Hellums Kro» på NRK 1.

94203 7c8be original
Bjarte Tjøstheim, Steinar Borge og Gine Cornelia Pedersen.

Da eieren av to veikroer på hver sin side av E6 skal pensjonere seg starter rivaliseringen mellom de to daglige lederne om hvem som er den best egnede arvtageren til kro-imperiet. To ulike kro-kulturer braker sammen og Bjarte Tjøstheim og Gine Cornelia Pedersen (kjent fra «Unge lovende») går langt i å ødelegge for motparten. Samtidig er serien en varm hyllest til kro-livet, til pausen i hverdagen, glatte servietter og gratis påfyll av kaffe.

– Vi sikter oss inn på lineær TV-tall slik de var i gamle dager, og med Bjarte i hovedrollen bør det være mulig. Han er vel den skuespilleren som treffer bredest i Norge om dagen, sier Steinar Borge. – Med Hellums Kro får alle i sofaen litt hver; fra radioresepsjonens faste fans til barnefamilier som har sett ham i «Julekongen», fortsetter han.

– Målet var å lage en litt mindre forutsigbar serie enn mye annen humor om dagen. De første tilbakemeldingene tyder på at vi er inne på noe og vi har allerede noen tanker om sesong 2, uten at den er 100 prosent bekreftet fra NRK.

– En tydelig stemme i humorsjangeren

– Steinars erfaring fra reklame er ganske tydelig på settet, scenene blir etablert raskt, så vi kan komme i gang med humoren, sier Bjarte Tjøstheim. – Dessuten er han god på dialog, både å skrive den, men også å endre på den på settet og alltid gå for det morsomste.

Heimlich-produsentene Kristian Hajdu og Knut Jensen vil også ha et ord med i laget:

– Steinar har vært en tydelig stemme i humorsjangeren med sin helt særegne tilnærming lenge. At ansvaret for å beholde grepet om lørdagen på NRK 1 går til en Heimlich-regissør er jo bare dritfett og vitner om at vi har en solid stall med erfarne regissører. Og nå når «Hellums Kro» er i klippen åpner det for at Steinar igjen har mulighet til å ta humoren sin tilbake til reklamefilm og det er vi glade for, sier produsentene.