Heisholt Inc. ble intervjuet i NY Times fra sitt Minecraft-kontor

Heisholt Inc. inviterte Pulitzer-prisvinner David Segal fra NY Times til sitt Minecraft-kontor.

Minecraft1
Faksimile fra nettutgaven av NY Times.
Minecraft2
Faksimile fra nettutgaven av NY Times.

Det er ikke hverdagskost for et norsk kreativt selskap å bli intervjuet av en Pulitzer-pris-vinnende journalist fra NY Times om det å jobbe, skape, ha møter og workshops og filminnspillinger – inne i selve spillverdenen.

– Vi er i svært godt internasjonalt selskap i denne artikkelen, hvor de tok kontakt med oss da de anså Heisholt Inc. som «a pioneering creative company when it comes to create experiences inside games». De sikter først og fremst til vår Live Minecraft-konsert fra noen år tilbake, men også til kontoret vårt inne i Minecraft, og hvordan vi fra tid til annen stikker innom der for å ha andre diskusjoner og måter å jobbe på, forklarer kreativ leder Erik Heisholt.

Heisholt Inc. svarte positivt på henvendelsen, men med et enkelt forbeholdt: Hvis intervjuet skulle handle om selskapets kreative eventyr og ekspedisjoner i Minecraft, så måtte journalisten David Segal gjøre selve intervjuet inne i Minecraft, slik at byrået fikk vist ham sitt virtuelle kontor der inne.

– Han hadde aldri spilt Minecraft før, men stilte sporty opp med egen avatar i lobbyen til Minecraft Norway, og vi guidet ham step by step slik at vi fikk ham med til kontoret vårt, mens vi snakket sammen på chat, som da utgjorde store deler av intervjuet, forteller Heisholt.

Her kan du lese saken som ble publisert i New York Times fredag 31. juli.