Sommerstengt med Henrik Habberstad

Vi bruker sommeren til å høre med fagfolk fra alle sider av bordet om hva som gir dem vann på den kreative mølla.

89770 7fd3b original
Henrik Habberstad, Leder for kreativ strategi i Equinor.
  • Navn: Henrik Habberstad
  • Stilling: Leder for kreativ strategi, Equinor

Heisann Henrik! Hva legger du i kreativitet?

– Noe nye nytt, interessant og relevant som skaper verdi. Det handler om å løse problemer og utfordringer på nye måter. At World Economic Forum sier at kreativitet er den tredje viktigste egenskapen arbeidslivet trenger i 2020 sier jo en hel del om viktigheten og betydningen av kreativitet.

Kan du huske en gang kreativitet har reddet dagen?

– Jeg blir alltid glad av gode ideer, og siden det er jobben min å bidra til og foredle gode ideer kan man i alle fall si at kreativitet er en viktig del av hverdagen.

– Har jeg en dårlig dag og ser en veldig fin annonse eller reklamefilm kan det fort redde dagen min, jeg er ganske enkel sånn sett.

Hvilken rolle spiller kreativitet i jobben din?

– Som kreativ leder spiller kreativitet naturlig nok en veldig viktig rolle i jobben min. Ekstra spennende nå selvsagt da vi er i gang med å fortelle historien om Equinor, det nye navnet vårt. Dette skal vi gjøre på nye og mer lekne måter enn før, da er kreativitet nøkkelen.

Hvor kreativ blir sommerferien?

– Vi skal være mye i fjellet i sommer, og når man er på tur med en jente på 2,5 år blir dagene garantert kreative. Det er troll under hver en bro og monstere bak store steiner. Vi liker også å ligge i lyngen og se på skyene, mange rare figurer man ser da.

– Å være på tur med Mia minner meg alltid på hvor viktig det er med lek og nysgjerrighet, det er viktige ingredienser i kreativitet. Vi må aldri miste barnet i oss.

Gi høstsemesteret et løft, Kreativt Forum arrangerer Creativity First 5. september, den viktigste fagdagen innen kreativ kommunikasjon.