Henrik Sander til Fantefilm

Henrik Sander blir regissør i produksjonsselskapet Fantefilm, og slår dermed følge med regissører som Marius Holst, Marlene Lyngstad og Ole Martin Hafsmo.

91736 9a821 original
Henrik Sander og Paco (flink bisk).

For 12 år siden var Henrik Sander en erfaren og prisbelønt Art Director. Så bestemte han seg for å satse på film. I dag er han en erfaren og prisbelønt regissør. Produsent og partner Hugo Føsker i Fantefilm er veldig fornøyd med at Henrik flytter inn.

– Henrik er en dyktig visuell historieforteller, noe han har vist gjentatte ganger. Han brenner for den gode ideen og hvordan den kan formidles best mulig. Hans bakgrunn som både kreatør og regissør har gitt ham en solid kommunikasjonsforståelse, som er avgjørende viktig for det vi driver med. I tillegg er han god på humor, og da snakker jeg ikke bare om hva han gjør på film. Det skal bli både bra og gøy å få Henrik på plass.

– Mange spennende muligheter

Sander har regissert filmer for mange store annonsører, som for eksempel Flax, TINE Kulturmjølk og XXL. I en tid da mye er i endring og skillelinjer viskes ut, har Fantefilms brede filmmiljø vært et viktig argument for Henrik:

– Fantefilm er veldig dyktige på både reklamefilm og fiksjonsfilm, noe som er en styrke i en tid da både annonsører og byråer ser annerledes på hva en reklamefilm kan være. Det er inspirerende å jobbe et sted med så mye filmkompetanse. Det utvider min egen kunnskap, samtidig som jeg tror det vil gi Fantefilm mange spennende muligheter fremover.

Fantefilm startet opprinnelig som produksjonsselskap for reklamefilm i 1997, og har i dag sju reklamefimregissører i stallen. I 2006 produserte selskapet sin første spillefilm, og har siden den gang stått bak publikumssuksesser som blant annet «Fritt Vilt», «Gåten Ragnarok», «Bølgen» og «Skjelvet».