Henter General Assembly til Norden

Den internasjonalt anerkjente teknologiskolen General Assembly kommer til Oslo og Stockholm, i partnerskap med Mesh og Trigger.

85851 6a6e7 original
Fra venstre: Dora Streiffert (leder av Trigger Stockholm), Anand Chopra-McGowan (europasjef i General Assembly), Svetlana Knyazeva (bedriftsdirektør i General Assembly) og Susanne Kaluza (spesialrådgiver i Trigger). Foto: Fredrik Myhre

General Assembly er en internasjonalt anerkjent teknologiskole, som har spesialisert seg på korte, intensive kurs skreddersydd næringslivets behov. Skolen har studiesteder i 20 byer på fire kontinenter, men har så langt bare hatt London som beliggenhet i Europa. Nå kommer General Assembly til Oslo og Stockholm, i partnerskap med Mesh og Trigger.

– Digital kompetanse trenger ikke være forbeholdt kjappe 20-åringer. Dette er noe alle kan lære seg, men da må det være presentert på en måte folk forstår, være konkret og oppleves matnyttig fra dag 1. General Assembly er blant de beste i verden på akkurat dette, og jeg både stolt og glad for at vi nå kan tilby skreddersydde kurs fra dem i det nordiske markedet, sier prosjektleder Susanne Kaluza i Trigger.

Ukelange bootcamps på Mesh

Høsten 2017 skal General Assembly sammen med Trigger begynne å tilby intensive, ukelange bootcamps innen utvalgte nøkkelemner som digital markedsføring, produktledelse og innovasjon i Oslo og Stockholm. Kursene er spesialutviklet for det nordiske markedet, foregår på engelsk og ledes av General Assemblys internasjonale instruktører. I Oslo vil kursene foregå på gründerkollektivet Mesh.

– Mange bedrifter kontakter oss fordi de ønsker å digitalisere og leter etter gode og relevante kurs. Etterspørselen har tatt seg opp ekstremt det siste året, forteller grunnlegger av Mesh, Anders Mjåset.

Ifølge Manpower er etterspørselen etter kompetanse innenfor IT nå høyere nå enn den har vært på ti år. Kartleggingen «Status Norge», som ble gjort våren 2017 av Norstat på oppdrag fra Trigger viste at mange norske toppledere opplever at de er dårlig forberedt på det teknologiske skiftet, men at de ønsker å ta grep for å rette på dette.

– Hovedmålgruppen vår er ledere i selskaper som ønsker å heve den digitale kompetansen hos sine ansatte, ansatte som merker at jobben deres holder på å endre seg, og folk som ønsker å jobbe i ledende selskaper, men trenger konkret, digital kunnskap raskt, sier bedriftsdirektør i General Assembly, Svetlana Knyazeva.