Her er Sagveiens nye regi-stall

Sagveien Resort utvider registallen med et knippe regissører som har lang fartstid både foran mikrofonen og bak spakene.

95164 9bfbc original

– Det startet egentlig som et gøyalt eksperiment. Hva skjer om man får en husky til styre hundesleden? En sau til å gjete saueflokken? En trent bjørn til å være sirkusdirektør?

Kreativ leder Jon Igor Helgaker kaster håret bakover og hever hendene over hodet på klassisk oppgitt mann-vis.

– Sjokkerende nok viste det seg å fungere. Frem til nå har vi holdt skuespillerene hardt i tøylene slik at de holder seg strikt til manus og trykker hardt nok på «du». Hvem skulle trodd at de faktisk har megagode idéinnspill og regiferdigheter også?

Registallen består blant annet av disse skuespiller/regissør-hybridene:

John Brungot er komiker og skuespiller kjent fra blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», som i tillegg til å utvikle ideer og manus på løpende bånd kan alle radioreklamens hemmelige triks for å få spotter ekstra morsomme.

Jakob Schøyen Andersen er kjent fra blant annet «Kollektivet» og «Hit for Hit», hvor han både komponerer, synger og skriver manus. Han er i disse dager også kinoaktuell med en av hovedrollene i «De dødes tjern».

Thorbjørn Harr har gjort det meste skuespilleryrket har å by på, og kan tilby erfaring fra både Hollywood og Hedmark. Han er også kreativ leder på Torshovteateret og en dyktig musiker, samt stødig regihånd og flott skrivepenn.

Scott Maurstad har dubbet tegnefilm så lenge han kan huske, og har hatt stemmen til utallige karakterer på Disney Channel og Cartoon Network. Han har også hatt regi på dubbing av flere store Disney- og Pixarfilmer.

Gina Cornelia Pedersen er aktuell som Bjarte Tjøstheims nemesis i «Hellums Kro», hun spiller en av hovedrollene i «Unge Lovende», er forfatter og en multikunstner uten like.

Mikkel Bratt Silset har mestret både norsk og flytende norsk-engelsk i «Vikingane», samt flere humor- og dramaroller på TV-skjermen og teaterscenen, og er kjent som Norges mest entusiastiske mann, et kjennetegn som kommer til syne både som regissør, idémaker og manusskribent.

Resortens husregissører Jon Iver Helgaker, Jonas Torgersen og Martin Oftedal er også klare til å bidra med idéarbeid, tekstarbeid, manuskonsultasjon, konseptutvikling, regi, casting, musikkproduksjon, lydlogo, lydidentitet og you name it.