Her er Sølvfiksen

Verdens Sterkeste Mann lanserer prosjektet Sølvfiksen, der de månedlige sølvfiskvinnerne får fikset på lydbildet.

50174 b97b3 original

– Grunnen til at vi satte i gang er at det er mye slendrian og venstrehåndsarbeid i norsk lydbransje. Vi ønsker rett og slett å demonstrere hvordan de forskjellige filmene burde ha blitt lydlagt, sier Kjetil Røst Nilsen, daglig leder i Verdens Sterkeste Mann.

– Det er viktig for oss at dette ikke blir oppfattet som surmaget og etterpåklok kritikk av de inkompetente nissene som har lydlagt originalene, det er snarere ment som en kompetansehevende håndsrekning til bransjen. Sammen er vi sterke!

Sølvfiksen.no

– Det er imidlertid viktig å påpeke at vi ønsker å insinuere at vi ville gjort en laaangt bedre jobb med disse filmene, sier Nilsen og oppfordrer misfornøyde TV-annonsører til å ta kontakt.

– Husk: Det er langt mer hensiktsmessig å legge ny lyd på en film enn å filme nye bilder til et eksisterende lydbilde.

Prosjektet vil vare ut året, og en sølvfiks vil bli lagt ut på sølvfiksen.no like etter at en ny sølvfisk er annonsert. Der kan du også se filmene side-om-side med orginalene.


Kommentar: Byggevarekjedene forsøker forgjeves å lokke til seg kunder med hygge, uten å innse at pisken i mange tilfeller er mer effektiv enn gulroten. Denne filmen har åpenbart foretatt en kuvending i etterarbeidet, og vi har simpelthen gjenskapt det vi antar var det opprinnelige soundtracket til disse bildene.


Kommentar: Den øredøvende diskomusikken som ledsaget filmen viste seg å fullstendig overdøve det originale lydsporet. Nennsomme teknikerhender har nå fjernet bråket og avduket det som skjulte seg under.


Kommentar: Her later det til at lydsporet til hovedrolleinnehaveren ved en feil har falt ut. Antagelig har det vært vanskelig å feste en mikrofon på den glatte torskehuden. Dette er nå rettet opp i. I kjølvannet av dette har det også vært nødvendig å rette opp i noen replikker av kontinuitetshensyn.