Hestestjæling snart på film

Marius Holst skal regissere Per Pettersons suksessroman om hestestjæling og et komplisert far-sønn forhold.



Marius Holst er regissøren som har fått det ettertraktede oppdraget om å regissere Per Pettersons suksessroman «Ut å stjæle hester». Manusforfatteren som skal omarbeide romanen til et drivende godt filmmanus er Bjørn Olaf Johannesen. Han vant for to år siden NHK International Filmmakers award under Sundance festivalen. Prosjektet er enda på begynnerstadiet, blant annet er ikke finansieringen helt avklart enda, men det er allikevel i aller høyeste grad i gang.

Per Petterson selv er strålende fornøyd med valg av regissør, og er ikke nervøs for eventuelle endringer i historien hans. Forfatteren mener det er naturlig med endringer i handlingen når en historie tas fra et medium til et annet, og Holst og Johannensen har allerede foreslått noen grep de ønsker å gjøre med fortellingen. Grep som så langt har falt i god jord.

- Jeg har snakket med Marius og Bjørn Olaf, og endringene de foreslo var intelligente. Alt de sa var på bølgelengde med meg, sier Petterson til dagbladet.no

Axel Helgeland hadde egentlig opsjon på romanen, men har nå inngått en samarbeidsavtale med produksjonsselskapet 4 1/2, et selskap Marius Holst er medeier i.

Produksjonen satser på å ha et manus og et prospekt klart i løpet av høsten.