Hesthagen setter vektløs verdensrekord for Mastercard

Regissør Gaute Hesthagen og fotballegenden Luís Figo med ny verdensrekord i film for Mastercard.

Unknownx
Med rekordbevis fra Guinness rekordbok: Gaute Hesthagen

Mastercard ville hylle fotballsporten ved å lage en kamp titulert «Out of This World Match». Sammen med regissør Gaute Hesthagen, som tidligere har laget vektløs Lego-film, fikk de med seg fordums fotballhelt Luís Figo på laget, og sammen tok de sporten til det som fram til nylig var uante høyder.

På over seks tusen meters høyde gjennomfører de den første fotballkampen spilt i vektløs tilstand.

– Vi har skapt en fotballbane på 75 kvadratmeter i en spesialbygd Airbus A300, som for det meste brukes European Space Agency, inviterte åtte spillere, inkludert Figo, men ingen av dem har noen gang vært i vektløs tilstand. Vanskelighetsgraden kan derfor ikke sammenlignes med noe jeg har gjort nede på jorden, forklarer Hesthagen.

– Plan A var å ha en Plan B og C

– Fysikken jobber mot oss, og alt som planlegges av bilder og koreografi, så plan A var å ha en plan B og C. Vi hadde fire fotografer, 12 go-pro og et 360-kamera slik at vi sikret oss alle bevegelser fra alle vinkler. En meget teknisk krevende film, avslutter Hesthagen.

Det har vært skrevet mer enn 1800 artikler om saken i internasjonal presse, ifølge Fantefilm-produsent Caroline Mathisen.

– Utrolig gøy å se hvor mye oppmerksomhet filmen har fått, den har eksplodert online og blitt plukket opp av nyheter over hele verden, forteller Mathisen.

Se filmen her.
Bakomfilm.