Hesthagen tilbake i Lego Star Wars-universet

Regissør Gaute Hesthagen gjør nye reklamefilmer for Lego Star Wars, denne gangen innebærer det en liten grønn vismann med uante krefter og et gigantisk stjerneskip.

Store filmer i store franchiser byr som regel på merch. Mye merch. Når den siste filmen i serien av Star Wars-filmer, «The Rise of Skywalker», rulles ut til verden er det ikke et unntak.

The Imperial Starship + Yoda

Lego og Star Wars’ samarbeid går helt tilbake til 1999 og omfatter en rekke produkter, fra TV-spill til figurer i Star Wars-universet. Nå skulle to nye, men veldig gjenkjennelige Lego-modeller lanseres: The Imperial Star Destroyer og Yoda. Den første er massiv, 125 cm lang, 3,5kg tung og bestående av over 3000 brikker (og en prislapp på snaut 6000 kroner). The Imperial Starship er den største lego-modellen som noensinne er laget og en av de største lanseringene Lego har hatt.

Da ryktene om lanseringen og målene ble kjent, ble det ville tilstander hos samlere. Men før Legoen møter massene skal det lages filmer. Etter tidligere suksesser med Lego, blant annet filmproduksjon i vektløs tilstand, var Gaute Hesthagen på blokka igjen.

– Men skal man lage film med Lego og Star Wars er det ikke bare å sende et treatment og håpe på det beste, forteller Gaute.

– Før jeg kunne leke med denne gigantiske modellen måtte min showreel godkjennes av Lucasfilm. Det gikk heldigvis greit etter et kort skypemøte med George «Goggen» Lucas som tok samtalen i solnedgangen på ranchen sin. Men, det ble allikevel noen runder med storyboard før amerikanerne var fornøyd og trykket på den grønne knappen, forteller han.

Fikk bruke originalmusikken

Da det grønne lyset ble skrudd på kom det frem en liten tilleggsopplysning. Nemlig at den ikoniske originalmusikken komponert av John Williams skulle brukes i filmen.

– Jeg trodde aldri jeg skulle få muligheten til å bruke et av filmhistoriens aller mest ikoniske musikkspor i en reklame, men livet slutter ikke å overraske. John Williams er jo en helt, og det var en utrolig kul opplevelse å sitte i online med ferdig lydmiks, avslutter Hesthagen.

Gaute Hesthagen representeres av Fantefilm i Norge.