«Hit for hit» på Gullblyanten

Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen fra NRKs musikalske humorserie «Hit for hit» skal stå for underholdningen under Gullblyanten førstkommende fredag.

88568 d3da0 original
Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen. Foto: Erlend Westnes

Mange av oss ble kjent med Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen fra det femhodede humoreksperimentet «Kollektivet», TV 2s smått kultaktige ettermiddagsserie som blant mye annet skapte musikkparodier som fremdeles lever i beste velgående på YouTube, eksempelvis indie-heltene i «Grøtete vokal», den sløye bergens-rapperen Lille G i «Knulle og pule» og EDM-pastisjen «2ManyButtons».

Nå er de tilbake som duo i NRK-format med «Hit for hit», der de blant annet har introdusert «hele Norges favoritt-tvillinger», 13-åringene Martin og Morten, der sistnevnte har fått et avgjørende møte med puberteten i løpet av sommeren. Vi møter også popbandet Trophy som har så kul bassist (Maya Vik) at resten av bandet rives sønder av sjalusi, mens den milde, følsomme og mamma-glade Lasse Lazer overgår selv de verste russelåtene med sin hitparade «Kukk i ræva», «Fisering-fiesta» og «Stiv pikk». Andre favoritter er hip hop-erne Odd Nasty og Dobbel Derek, som har verdens seigeste beats («beaten bør lugge litt!»).

Tatt varmt i mot

Avisoppslagene har vært hyppige og positive, og som mange allerede har påpekt: kvaliteten på sjangerparodiene i «Hit for hit» er skyhøye. Jakob og Fridtjof er ikke nødvendigvis komikere først og fremst, men byr minst like mye på seg selv som musikere, produsenter og arrangører. Ifølge Natt & Dag «redder de NRKs humorvår», de har blitt frontet med et seriøst nerdete (i positiv forstand) intervju Klassekampens musikkmagasin, mens NRK-kollega Thomas Seltzer mener at duoen er det beste som har skjedd musikkparodien siden «Spinal Tap».

Men nok skryt. Hva kan vi så vente oss av de to på kvelden over alle reklamebransjekvelder?

– Dere kan forvente dere et besøk eller to, og du skal ikke se bort i fra at et av de besøkene er av et par meget sløye produsenter som liker at ting er litt bakpå. Vi gleder oss!, sier Jakob og Fridtjof til kreativtforum.no.