Hocus Focus er 20

Hocus Focus feirer i år 20 år som postproduksjonshus for film, TV og reklamebransje. Jubileet markeres med nye lokaler og profil, samt en ny og heldigital løsning for etterarbeid.

96418 eb46d original
Lunsjprat: Lene Cathrine Albertsen med partner Ole-Arild Svendsen og klipper Henrik Berge.
96419 638ab original
96420 a382a original
96421 9c7ed original

– For å markere jubileumet har vi pusset opp hele Hocus Focus, forteller strategisk leder og partner Lene Cathrine Albertsen. – Vi har flyttet til større og freshere 500 kvadratmeter på Myrens Verksted, fornyet profilen vår og laget nye websider, forteller hun.

Hun forteller at selskapet i forrie uke lanserte en ny mini-innovasjon innen postproduksjon: HF Drop.

– Nå kan hvem som helst droppe ferdig film til oss digitalt, så kan vi gjøre grading, VFX og lyd, helt digitalt og til et lavt budsjett, sier Albertsen. – Bakgrunnen var at det i dag finnes flere og flere som produserer film med strammere budsjetter og kanskje litt mer fleksible deadlines enn mange av våre tradisjonelle kunder. Vi ønsket å kunne tilby denne gruppen en mulighet til å få sine filmer gradet eller lyd-bearbeidet. Ved å laste opp ferdig klippet film, gjør vi grade og lyd innimellom andre prosjekter. Deretter laster vi den tilbake til kunden.

Utsetter jubileumsfesten

– Vi hadde også store planer for jubileums- og innflytningsfest i de nye lokalene våre på Myrens. Den utsetter vi til ting er tilbake til normalen. Da vil vi feire at vi har fått jobbe med det vi elsker i alle disse årene, og alle de inspirerende skaperne og selskapene vi har samarbeidet med.