Honda med dokumentarsatsing

Det er armageddon i bilbransjen. Likevel satser Honda friskt på langsiktig merkevarebygging med en online dokumentarserie og sponsorat av filmfestivalen Sundance.

4942 1dfa9 original

Honda i USA offentliggjør i dag tre korte dokumentarfilmer – eller lange reklamefilmer om du vil – på nettstedet dreams.honda.com. Rubrikken lyder «Dream the Impossible documentary series»

Satsingen er del av selve «Power of dreams»-kampanjen som begynte i september 2007. Kampanjen er kreert av reklamebyrået RPA, og er muligens et forsøk på å opprettholde reklametrykket på tross av resesjonens herjinger. Salg av Honda-biler i USA falt 34.7 prosent i desember i forhold til året før, mens den totale nedgangen i 2008 var åtte prosent.

Mot strømmen The New York Times mener at kampanjen er interessant nettopp fordi Honda velger å satse på en type ikke-salgutløsende merkevarereklame, som vanligvis er det første markedsavdelingene økser når forbrukerne strammer livreima.
– Når det er tøffe tider og vi gransker strategiene våre, så er det viktig å stille de tøffe spørsmålene. Forbrukerne blir mer opptatt av de elementære behovene og verdiene i slike tider, og denne kampanjen fokuserer på våre verdier som selskap, nemlig menneskene som utgjør Honda, sier Barbara Ponce, reklamesjef i American Honda Motor, til New York Times.

De tre dokumentarfilmene, eller «webisodene», er regissert av Derek Cianfrance, og handler på hvert sitt vis om drømmer, ideer og visjoner, men også om det å feile, noe som kan være første byggesten i en senere suksess.

Satsingen er også del av en sponsoravtale med Sundance Film Festival, og planen er at en av filmene skal vises som forfilm på den kommende festivalavviklingen.

Se filmene på http://dreams.honda.com.