Hove blir på Hove

Britiske Festival Republic har sikret seg Hovefestivalens navn og logo. Den gamle staben fortsetter under de nye eierne.

5984 a6696 original


I forrige uke kom nyheten om at britiske Festival Republic skal lage festival på Hove utenfor Arendal. Nå er det klart at selskapet, som blant annet står bak gigantiske Glastonbury, også har sikret seg rettighetene til Hovefestivalens navn og logo fra bobestyreren til Hovefestivalen AS.

Lange tradisjoner Den gamle staben fortsetter under de nye eierne. Pressetalsmann for Hove 2009, Gaute Drevdal, er glad for at festivalen kan beholde navnet sitt.
– Vi er naturligvis både stolte av og glade i navnet som har fulgt festivalen så langt. For oss signaliserer navnet at festivalen har en naturlig plass i nærmiljøet. Samtidig liker vi å tenke på at Hove er et navn som har blitt forbundet med fest og samlinger helt siden vikingekongen Harald Granraude hadde sitt kongssete på Tromøya på 800-tallet.

– Med bare fem måneder igjen til festivalavvikling er vi også letter over at vi nå kan bruke de samme kanalene som før, i stedet for å måtte bygge opp noe nytt helt fra bunnen.

Billetter fremdeles gyldige Festivalen opplyser at billetter som er kjøpt i 2008 fremdeles er gyldige og at fristen for å sikre seg et rabattert festivalpass er forlenget til 31. januar. Planleggingen av sommerens festival er nå i full gang.
– Vi har hatt noen tunge måneder bak oss i høst, så det er veldig deilig å endelig kunne gyve løs på oppgavene som ligger foran oss. De nye eierne har ikke signalisert store endringer hverken i profilen eller bookingen, og vi håper vi kan presentere noen artister allerede i neste uke, sier Drevdal.

Hove 2009 går av stabelen fra 23.-26. juni på Tromøya utenfor Arendal. Foto: Vegard Kleven.