Hove er konk

Toffen Gunnufsen klarte ikke å overbevise dommeren i Aust-Agder tingrett om at det økonomiske grunnlaget for å fortsette var til stede.



Konkursen ble avgjort av Aust-Agder tingrett i morges. Ifølge Agderposten godtok Toffen konkursbegjæringen, siden det ikke var penger eller andre midler igjen.
— Vi har tidligere sagt at vi skulle gå i overskudd etter tre år. Vi har først og fremst vært opptatt av å skape noe unikt, og vi har vært bevisste på at vi måtte satse de første årene. I etterpåklokskapens lys ser vi at dette har kostet for mye. Med finanskrisen fikk vi også en uforutsett faktor som gjorde at mye plutselig ble vanskeligere, opplyser styreformann Morten Sandberg i en pressemelding.

Momsen avgjorde Tidlig i desember slo Sandberg fast at det blir Hovefestival 2009, da det ble klart at festivalens kreditorer godtok å få igjen bare deler av det festivalen skyldte dem. Men det var før Skatt Sør begjærte festivalen konkurs for manglende innbetaling av skatt og avgifter. Bakgrunnen for begjæringen var et krav på 1,3 millioner kroner i ubetalt moms.

Gunnufsen påpekte overfor rettsmøtet at mange har vist sin støtte festivalen.
– Kreditorene som godtok akkorden, Arendal kommune og politikerne, har hjulpet oss, men når finanskrisa kom gjorde ikke det saken noe lettere å finne nye penger, sier Toffen, ifølge Agderposten.

Hove har i lengre tid jobbet lenge med å få tak i nye investorer, blant annet en større engelsk festivaloperatør.