Høyoktan Uthaug for Panasonic

Raske biler, eksplosjoner og røffe typer dominerer den nye Panasonic-reklamefilmen skutt av Roar Uthaug.

92608 540f3 original

Han skremte vettet av oss med «Fritt villt» (2006), han druknet Geiranger med «Bølgen» (2015), og nå sist gjorde han den velsmurte Hollywood-filmen «Tomb Raider» med Alicia Vikander i hovedrollen. Regissør Roar Uthaug var med andre ord som skapt for å lage action-reklamefilm for Panasonics nye OLED-tv.

Filmen «Hollywood To Your Home» er produsert i Warsawa med London-byrået Brave og produksjonsselskapet Great Guns. Filmen er skutt i 4k med høyhastighetskamera, og har mål om å demonstrere den kraftige prosessoren i hjertet av Panasonics nye tv-modell.

– Det var moro å komme tilbake til sjangeren jeg elsker: Hollywood-action, raske biler, eksplosjoner, helter og skurker – what’s not to like? Vi var heldige å få filmfotograf Ben Davis med på laget. Han har lang erfaring fra svære Hollywood-produksjoner som «Guardians of the Galaxy» og «Captain Marvel», og var svært viktig for filmens utseende, forteller Uthaug.

– Et eventyr

Etter over to år med «Tomb Raider»-inspilling, først i Los Angeles og så London, er regissøren og familien tilbake i Norge. Her planlegger han å bli de neste par årene.

– Jeg jobber for tiden med utvikling av noen norske spillefilmprosjekter, forteller han til kreativtforum.no.

– «Tomb Raider» har vært et eventyr jeg har lært utrolig mye av. Og nå gleder jeg meg til å ta i bruk den lærdommen når jeg nå gyver løs på norske reklamefilmer igjen.

I reklamesammenheng er Uthaug en del av produksjonsselskapet Heimlich i Norge.