Humordronning til Fantefilm

Fantefilm er i utvikling og signerer Sara Haag, «Sveriges desidert morsomste reklamefilmregissør» ifølge produksjonsselskapet.

Sara Haag pressbild
Sara Haag.

Sara Haag er kjent som en av de mest spennende komedie-regissørene og manusforfatterne i Sverige. Hun har mottatt et imponerende antall nasjonale og internasjonale priser gjennom årene for reklamefilmene sine, sier produsent Caroline Mathisen i Fantefilm.

– Ved å kombinere ferdigheten til å marsjere i egen takt, med ferdigheten til å marsjere i takt med tidsånden, har hun bevist at hun kan lage originale historier som gjør sterke inntrykk og markerer seg i samfunnet. Med sin enestående timing, sans for detaljer og hennes evne til å få frem det beste i skuespillerne, blåser hun liv i alle historiene hun legger hendene på.

Fremre ku-erfaring

Haag har lang erfaring fra teater, TV, radio og film. Hun har vært programleder både på SVT og Sveriges radio. Hun startet og drev i mange år Sveriges mest fremgangsrike radioreklamebyrå. Hun var delaktig i det som av mange blir kalt reality-TVs nullpunkt, «Robinsonekspedisjonen» i 1997 og har i tillegg spilt den fremre delen av en ku på Dramatens store scene.

– Det er kanskje ikke det som er mest relevant, men det er svært få som har en slik erfaring hvis det skulle bli behov for det, sier Haag.

Haag har skrevet og regisert reklamefilm og TV-serier siden 2007, der den siste er den nordiske komedien «Toppen» på Amazon Prime. Hun har foreløpig jobbet mest i Sverige, men vil fra nå av ha representasjon i Norge hos Fantefilm.

– Jag är så peppad! Jag har bara haft goda erfarenheter av att jobba med norska kreatörer och kunder och ser fram emot att få göra det mer. Jag brinner för storytelling och komedi och är väldigt engagerad i allt jag gör. Jag älskar att jobba tillsammans med andra, och film är ju en kollektiv konstform där man är beroende av att många människor hjälps åt. Med det i åtanke kändes valet av Fantefilm naturligt. Ett varmt och engagerat bolag med skickliga medarbetare som också brinner för det dom gör!, avslutter hun.