Hun står bak Googles kvinnedagen-Doodle

Julie Wilkinson og Joyanne Horscroft fra Makerie Studio fikk årets oppdrag med å lage en Google Doodle i anledning den internasjonale kvinnedagen. Her forteller førstnevnte om hvordan det foregikk.

96640 fc048 feature 1
96637 61592 feature
96638 fe9eb feature
96641 19cc7 feature
96642 6b320 feature

Julie Wilkinson flyttet til Oslo fra New York i fjor, og opprettet samtidig en norgesavdeling av Makerie Studio, en papirkunst-duo som vi tidligere har skrevet om her. Designstudioet har i dag representasjon i London, New York, Milano og Oslo.

Julie og Joy kom fram til konseptet om en flerlags 3D mandala-animasjon som representerer både historien bak feiringen av den internasjonale kvinnedagen, samt hva den har betydd for kvinner gjennom generasjoner. Selve animasjonen ble gjort av Marion Willam og Daphne Abderhalden fra DRASTIK GmbH.

Vi ba Julie om å fortelle litt om hvordan de landet oppdraget, og hvordan de gikk frem for å lage mandalaen.

– Google kom direkte til oss som resultat av at Art Director Angelica McKinley hos Google Doodles hadde fulgt oss en stund. Hun likte at Joy og jeg er et kvinnelig team, og var interessert i å utforske en papir-basert Doodle til kvinnedagen. Vi pitchet dem to ideer, og jeg tror hun må ha fanget opp hvor lidenskapelig opptatt vi var av mandala-ideen, for det var den de valgte. Vi har brukt den type design i mange av arbeidene våre, dermed har det blitt en slags signatur, og det var spennende å designe en med så mye variasjon og bredde i seg, forteller hun.

– Litt av en utfordring

– Vi tegner vanligvis ikke mennesker, dermed var denne prosessen ganske annerledes for oss der vi måtte tegne 35 kvinner som hadde helt forskjellige yrker og utseende. Det var litt av en utfordring.

– Da vi designet mandalaen, påbegynte vi samtidig samarbeidet med teamet hos DRASTIK i Sveits, som animerte de forskjellige delene og satte sammen den endelige Doodle-videoen. Så snart en kvinne var ferdigtegnet, så ble den sendt til Sveits digitalt. Prosessen var litt surrealistisk fordi jeg på det tidspunktet var i New Zealand, mens Joy var i London, Angelica var i Hawaii og LA, mens Marion var i Zürich.

– Men vi klarte å gjennomføre det, og be veldig fornøyde med resultatet! Det er også den første gangen at Makerie Studio kun har jobbet med digitale filer, siden det ikke var nødvendig å utvikle en papirmodell denne gangen for å «bygge» videoen, slik vi vanligvis gjør. Det føltes veldig frigjørende, selv om vi endte opp med å lage en papirmodell likevel i etterkant, men det var flott å for en gangs skyld slippe å bruke skalpeller, maskiner og det fysiske studioet!, avslutter hun.

I Norge er Julie Wilkinson representert av byHands.