Hunter dokumentert

Endelig skal gonzojournalist Hunter S. Thompson få sin historie dokumentert på skikkelig vis.

6252 7d49a original

Spesielt interesserte som vi jo er, har vi lidd oss gjennom adskillige tendensiøse og skandalefokuserte TV-dokumentarer om legendariske og nå salige Hunter S. Thompson (håper noen hos kanalen Discovery leser dette: Øy, det holder ikke å oversette et engelsk manus ord for ord til norsk og så spørre en tilfeldig nordmann i London-eksil (hvor kanalen sender fra) om å lese opp de norske kommentarene. Trippelskjerpings!).

Den drivende dyktige og flerfoldig prisbelønte dokumentaristen Alex Gibney («Taxi to the Dark Side», «Enron: The Smartest Guys in the Room») er så frustrert over dagens amerikanske medielandskap, hvor den nåværende administrasjonen har gjort sitt ytterste i åtte år for å spre propaganda og påvirke opinionen, at han tok seg selv i å ønske en ung Hunter S. Thompson på banen for å rydde vei i vellinga. Dermed var frøet til en dokumentar sådd, og Thompsons familie, som var entusiastiske til prosjektet, har hjulpet til med gjøre stoff tilgjengelig. Resultatet er etter sigende «En heseblesende, vilt underholdende dokumentar med et ikonisk lydspor».

Filmen tar for seg sentrale milepæler i Thompsons liv, blant annet tiden han tilbrakte med Hells Angels på sekstitallet, hans korte men intense kampanje om å bli politimester(!) i hjembyen Aspen i Colorado og ikke minst dekningen av presidentvalgkampen i 1972, da demokratenes kandidat George McGovern, datidens Obama hva gjelder budskap, skulle ta rotta på Richard Nixon. Historien bak turen som ble boken «Fear and Loathing in Las Vegas» blir også gjenomgått i detalj.

Filmens forteller er Johnny Depp, som utviklet et nært forhold til Thompson under innspillingen av «Fear & Loathing …».

«Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson» får premiere på utvalgte kinoer i USA til høsten. Det er uvvist om den kommer til Norge.