«Hva er et hus?»

Oppgaveteksten for den internasjonalet arktitektkonkurransen 120 HOURS er lansert.

71260 b92dc original

I februar skrev vi om 120 HOURS, en konkurranse med norsk utspring som har tatt av innenfor det internasjonale design- og arkitekturmiljøet. Deltakerne, som består av unge arkitekter og arkitektstudenter, gis 120 timer til å løse et komplekst og sosialt relevant oppdrag, og i går ble oppgaven lansert med tittelen «Et hus uten funksjon».

– Med årets 120 ønsker vi å lage en plattform der studentene kun diskuterer det elementære i arkitekturen, det de anser som det mest verdifulle. Dette innebærer at de må finne sin stemme, vinkling og metode for å kunne spille den rollen arkitektene egentlig var ment å skulle ha, sier Brit Kristin Heltne, leder av 120 HOURS.

Temaet er relevant i en tid med knallhard internasjonal konkurranse. Stor økonomisk usikkerhet kan ofte sette press på å gjøre byggeprosesser så rimelige som mulig. Med årets tema utfordrer studentene sin egen bransje, og konkurransen åpner for debatt rundt fremtidens arkitekter.

Umulig å gjette

Over 1400 lag har meldt seg på årets konkurranse, med deltakere fra hele verden.

– Det er nesten umulig å på forhånd gjette hvordan studentene vil løse vår oppgave. Resultatene som kommer inn overrasker oss alltid. Hvordan en student svarer på en oppgave vil være preget av nasjonalitet, kultur, politiske og økonomiske påvirkninger. Det er akkurat dette som gjør årets oppgave ekstra spennende, sier Brit Kristin Heltne.

– Det eneste vi er sikre på er at årets bidrag både vil overraske og utfordre vårt eget syn på de strukturene vi alle går hjem til etter skole og jobb, sier Heltne.

Les mer på www.120hours.no.


Annonse: