Hva om verden fikk bestemme?

Det London-baserte aktualitetsmagasinet The Economist har utformet et interaktivt stemmesystem der alle i hele verden kan være med og stemme på en av de amerikanske presidentkandidatene.



Alle ikke-amerikanere som skulle ønske de kunne påvirke den amerikanske valgkampen har nå en mulighet til å bli hørt. På nettsiden til The Econominst har alle verdens land blitt tildelt et antall valgmenn konstruert etter modell av det amerikanske systemet.

Magasinet ønsker å styrke online-delen av virksomheten og engasjere seg interaktivt med leserne.
– Vi tenkte det ville vært gøy og forhåpentligvis også informativt å la verden stemme på den neste amerikanske presidenten, forteller Ron Diorio, visepresident for product and development hos The Economist.

Norge har med sine 4,7 millioner innbyggere fått ni valgmenn, mens Kina med sine 1,1 milliarder har fått 1,900 valgmannsstemmer. Foreløpig har overlegne 87 prosent av de norske stemmene gått til Obama, og resten av verden ser så langt ut til å følge norgenlunde den samme trenden.

Avstemningen stenger 1. november. Gå og gjør liksom-borgerplikten din her (krever registrering, men det går veldig enkelt og greit).