Hyperactivitypography

Hvert år designer Studio 3 en almanakk for Arctic Paper. I år endret papirleverandøren briefen og resultatet ble boka med verdens vanskeligste navn.

12997 572fa original
12998 9efd4 original
12999 61604 original
13000 1eaff original
13001 efe66 original
13002 7caf9 original
13003 2d223 original
13004 752f1 original
13005 22607 original

Det som ved første øyekast ser ut som en barnebok er intet mindre enn en vanskelig aktivitetsbok for bransjenerder. Boken er en fryd for øyet og tok de 15 designerne rundt fem måneder å fullføre fra A til Z.

Utstilling.Torsdag åpnet en miniutstilling av boken for de som er over gjennomsnittet opptatt av typografi. I det lille galleriet Zoot, et steinkast fra Westerdals, ble køen lang, og mange trosset været for å få med seg nyheten.

Kun de 100 første fikk et eksemplar av boka, som i første omgang har et opplag på 3000, 1000 til Sverige, Norge og Danmark. De fleste eksemplarene er allerede reservert.

Maria Hammerstrøm og Ludvig Bruneau Rossow er to av studentene i styringsgruppen som har jobbet med boka siden oktober.
– Det vanskeligste har vært å velge hvilke oppgaver som skulle med i boka blant de rundt 600 ideene, sier Rossow.

Hva var briefen i år?
– Arctic Paper ønsket seg en typografibok, ellers var briefen åpen. Vi ønsket at boka skulle inneholde mye fag, at den skulle bli en syk nerd bok innen typografi, forklarer Rossow.

Hva er dere mest fornøyde med?
– Helheten og historien rundt, prosjektet har blitt noe mer og større enn en bok.

– Menneskefigurene har blitt veldig fine, utfyller Hammerstrøm.

Ikke nok med det. Lærer og byråleder Paul van Brunschot har satt i stand en turné til tre koreanske universitet som begynner allerede i morgen. Det har ikke vært noe problem å bygge interesse rundt prosjektet sier den kreative lederen og læreren.

– Studio 3 er så vidt vi vet den eneste skolen der studentene har det fulle ansvar med å drive et designbyrå. I begynnelsen av skoleåret er jeg mer delaktig, etter hvert står de 100 prosent på egne ben, sier van Brunschot.

De tre koreanske universitetene har allerede fått oversendt oppgavene, og van Brunschot gleder seg til se løsningene. Workshopene blir forhåpentligvis lærerike for alle parter.

Styringsgruppen har bestått av:
Mari Grafsrønningen
Camilla Madeléine Lykaas
Maria Hammerstrøm
Kristian E. Sjølie
Ludvig Bruneau Rossow

Se hele boka

Foto: Sindre Dahl og redaksjonen