Hyundai velger Patchwork

Hyundai har de siste årene gjort suksess i Norge med vellykkede lanseringer av sine miljøbiler. Nå satser det koreanske bilmerket mot nye høyder med et omfattende samarbeid med Patchwork Norway.

89661 a9a08 original
I dag fikk de 20.000 nordmennene på venteliste endelig vite hva den ettertraktede bilen Hyundai KONA electric koster.

I Norge har bilbransjen vært preget av at den gjennomsnittlige nybilkjøperen er i 60-årene, og tradisjonelle kanaler har fungert godt for å nå målgruppen. De siste årene har Hyundais gjennomsnittlige nybilkjøper blitt 20 år yngre, og bilkjøperen er langt fra hva de en gang var. Dette betyr også et endret behov for hvordan man kommuniserer med målgruppen.

Skal nå de unge og kravstore

– Ambisjonen vår er å være i førersetet på miljø. Siden 2016 har vi hatt en av de mest attraktive elbilene på markedet i IONIQ, men i år tar vi virkelig steget med KONA electric og NEXO. Det betyr at vi må nå ut til yngre langt mer kravstore kunder enn før. I den sammenhengen er vi veldig glade for å samarbeide med et så innovativt og spennende byrå som Patchwork, sier markedsdirektør i Hyundai Motor Norge, Christian Stenbo.

Patchwork Norway skal både jobbe med analyse, strategi, konsept- og ideutvikling, produksjon og distribusjon ut mot målgruppen. Byrået vil også være den som drifter alle sosiale medier for bilmerket.

– Ved å kommunisere på en helhetlig måte i alle digitale kanaler, vil alle kommunikasjonselementer bygge på samme strategi selv når vi går ganske langt utenfor den tradisjonelle måten å kommunisere på i norsk bilbransje, sier byråleder Merethe Nyvold Johannessen.

I løpet av året vil det lanseres en hel rekke nye modeller fra Hyundai, der Hyundai KONA electric og Hyundai NEXO er særlig i fokus. Begge biler treffer svært godt en moderne og miljøbevisst målgruppe, og førstnevnte ha allerede oppnådd mye oppmerksomhet blant sultne elbil-kjøpere.

– Det er utvilsomt nye tider, og vi er trygge på at vårt nye byrå Patchwork Norway vil være en stor bidragsyter for oss. Byrået kommer inn på et kritisk tidspunkt for Hyundais vei videre i Norge, og vi tror at samarbeidet vil gi svært gode resultater, uttaler Stenbo.

God stemning i byrået

Den norske delen av nordiske Patchwork har de siste årene vokst kraftig og ser at helhetlig strategi og kreativitet må til for å gjøre det godt i dagens digitale verden.

– Med en kunde som Hyundai får vi virkelig frem vårt sanne potensial. De er kunnskapsrike og utfordrende, samtidig som de viser oss full tillit. Et stort team er involvert og vi bruker de beste folka på de rette oppgavene. Internt er det svært godt stemning over dette omfattende samarbeidet. Jeg er ikke i tvil om at vi får mange spennende prosjekter publisert i tiden som kommer, sier Johannessen.

I dag fikk de 20.000 nordmennene på venteliste endelig vite hva den ettertraktede bilen Hyundai KONA electric koster.