Illustrerte bysykler rulles ut i Oslo

Grafill samarbeider med Oslo Bysykkel og OBOS på et unikt prosjekt. 300 illustrerte sykler rulles i disse dager ut i gatene i forbindelse med studiestart på byens universitet og høyskoler. Målet er å gjøre studenter og alle andre byboere oppmerksomme på byens sykkeltilbud.

90339 6f8df original
90342 8e56d original
90344 260ef original
Foto: Gilles & Cecilie Studio

– Grafills jobb er å fremme våre fag og fagutøvere. Vi synes det er kjempegøy at noen av landets beste illustratører har fått i oppgave å illustrere bysyklene slik at de i større grad kommuniserer ut til omgivelsene. Med den grønne bølgen som rir Oslo har vi, takket være OBOS og Oslo Bysykkel mulighet til både å bidra til at flere sykler og samtidig et visuelt mer spennende og interessant byrom, sier daglig leder i Grafill, Lene Renneflott.

Mer enn 70.000 mennesker i Oslo bruker bysyklene årlig og i 2017 ble det syklet over 2,6 millioner turer. Åtte illustratører som alle har vunnet priser i blant annet Visuelt og Årets vakreste Bøker tok utfordringen med å illustrere 300 sykler. Briefen var å lage en illustrasjon som gjør det attraktiv å bruke bysykkelen. Utgangspunktet var favorittsted i byen eller hvorfor bysykling er bra, illustrasjonene kunne være praktisk og realistisk eller noe helt fantasifullt, eneste betingelse var at de skulle dekke begge sider av bakskjermen på sykkelen.

Cecilie Maurud Barstad fra Gilles & Cecilie Studio har kuratert prosjektet.

Illustratører:

Ingrid Rognstad / Kristoffer Kjølberg / Åge Peterson / Lars Fiske / Nina Børke / Fredrik Rysjedal / Darling Clementine / Gilles & Cecilie Studio.